Primus Swenson – Europa League || Sextondelsfinaler

32 lag vidare, 16 möten ( gånger två ) = Sextondelsfinaler

I och med att antalet lag inte är densamma i Europa League som i Champions League har vi valt att sätta fyra möten i fokus utav de 16 mötena.

De första mötena kommer att äga rum 16/2 och returmötena den 22-23/2.

Legia Warszawa- AFC Ajax || Grupptrean efter Borussia Dortmund och Real Madrid CF, Legia Warszawa ”tog sig vidare” till Europa League slutspelet efter ett antal godkända matcher. Man möter Ajax som enkelt tog sig vidare ur sin Europa League grupp efter att man varit obesegrade!

Manchester United FC- AS Saint Etienne || Ett brödrar-möte väntar mellan United´s Paul Pogba och Saint Etienne´s Florentin Pogba. Båda lagens Europa League avancemang satt ända in i den sista omgången, Manchester United som grupptvåa och Saint Etienne som gruppetta!

PFC Ludogorets Razgrad- FC Köpenhamn || Två Champions League lag skall få göra upp om vem som kommer ta steget in till åttondelsfinalerna. Ludogorets fick blandade resultat och lyckades att hålla undan FC Basel. FC Köpenhamn tog hela nio poäng och förlorade endast en match. Man var ytterst nära att avancera till Champions League slutspelet fast i år får man vara nöjda med en väl utförd turnering, samt fortsatt Europa spel i Europa League.

KAA Gent- Tottenham Hotspurs FC || Belgiska Gent blev i sin Europa League grupp tvåa. Godkänt! Tottenham gick äntligen till Champions League … Där blev det ett riktigt fiasko. På förhand var det en rätt lätt grupp man fick och skulle bara jogga igenom den … Fast så blev det inte. Nu har man fått en bra chans att försöka kamma hem en Europa Leauge titel istället där man trots allt har goda chanser!

Resterande matcher: 

Athletic Bilbao- Apoel FC

RSC Anderlecht- Football Club Zenit

FC Astra Giurgiu- KRC Genk

Villarreal CF- AS Roma

RC Celta de Vigo- FC Shakhtar Donetsk

Olympiakos FC- Osmanlispor FK

FC Rostov- AC Sparta Prag

FC Krasnodar- Fenerbahce SK

Borussia Mönchengladbach- ACF Fiorentina

AZ Alkmaar- Olympique Lyon

Hapoel Beer-Sheva FC- Besiktas JK

PAOK FC- FC Schalke 04

Kommentera