Primus Swenson – Årets lag

Strax efter varje år summeras alla världens spelares prestationer av UEFA, FIFA samt andra organisationer som därefter släpper ”Årets lag”. I måndags släppte FIFA sin tolkning av det hela med en 4-3-3 uppställning och det såg ut som följande:

Manuel Neuer- Daniel Alves, Gerard Piqué, Sergio Ramos, Marcelo- Toni Kroos, Andrés Iniesta, Luka Modrić -Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Luis Suárez

Min version av ”Årets lag” 2016 ser ut såhär:

Målvakt: David de Gea ( Manchester United ) – En fenomenal målvakt som med sina monsterräddningen tillslut fixade en Europa League plats för sitt Manchester United. Andra kandidater som jag tycker hade kunnat vara tänkbara till denna post är Thibaut Courtois, Gianluigi Buffon och Manuel Neuer. Den mest tänkbara utav dessa skulle isåfall varit Neuer. En superb målvakt som med sitt målvaktspel höjt Bayern München till en annan nivå, så han skall vi definitivt inte glömma. Dock är De given för mig. Är man så viktig för sitt lag, presterar match efter match, är man värd en plats i ”Årets Lag”.

 

Vänsterback: David Alaba ( Bayern München ) – En spelare som jag skulle vilka beskriva som mycket talangfull. Är endast 24 år och har tagit fotbollsvärlden med storm. Har förvandlats till en ledargestalt för sitt hemland Österrike och har trots sin rigga ålder utvecklats enormt och tagit steget till att bli en av Bayern München’s bästa, samt viktigaste spelare och även 2016’s bästa vänsterback! Är i mina ögon en ”All around player” som kan spela på i princip vilken position som helst! Vänsterback, mittback, innermittfältare, yttermittfältare – han passar som allt!

 

”Högerback”: Marcelo ( Real Madrid ) – Jag ser ingen högerback som har utmärkt sig till att vara världens bästa högerback. Därför har jag tagit en vänsterback och satt på denna positionen vilket jag inte tror att han hade blivit allt för upprörd över. Marcelo, en artist som man verkligen njuter av att se på. Offensivt sätt har han kvalitéer som en Gud, men är även duktig defensivt. Visar ett stort engagemang för sin klubb, samt sina lagkamrater! Måste enligt mig tryckas in i denna elvan!

 

Mittback 1: Sergio Ramos ( Real Madrid ) – ”Outstanding”! Utan tvekan världens bästa mittback! Med sin ihärdiga passion för fotbollen, sin enorma kärlek för sin klubb och lagkamrater, samt en oerhört skicklig mittback har han tagit en speciell plats i många människor hjärta. Började för några säsonger sedan i Marängerna från Madrid som högerback, skolades därefter om till mittback och är nu med sina starka egenskaper världens bäste på sin position!

 

Mittback 2: Pepe ( Real Madrid ) – Det blev ett rätt enkelt val tillslut. Vem som hade bäst säsong 2016? Det var utan tvekan Pepe. Champions League titeln vanns med Real Madrid och EM titeln togs hem av hans Portugal och jag tycker att det präglar hans kapacitet till att vara en av dem bästa på hans position! Han var kanske inte själen i Real Madrid som såg till att laget fixade en Champions League titel men var ändå med liksom och stod för ett stabilt arbete säsongen igenom. Efter Portugals EM seger fanns det ju inga tvivel om att den här mannen faktiskt bidrog till titeln och stod för en mirakulös insats mot Frankrike i finalen där han fullständigt plockade bort stjärna efter stjärna. Självklart är det svårt att prata bort andra kandidater till denna mittbacksplats som tillexempel Jérôme Boateng, Thiago Silva och Giorgio Chiellini då även alla dessa tre stod för fantastiska insatser, både i klubblaget och i landslaget. Fast Pepe stack på något sätt ändå ut i 2016’s fotbollsår och förtjänar på något sätt ändå att få finnas med i denna elva!

 

Innermittfältare 1: Luka Modrić ( Real Madrid ) – I särklass världens bästa mittfältare! En spelare man inte kan hata på! Den kroatiske mittfältaren har med sin underbara blick över spelet, sin fantastiska passningsfot, samt sin enorma laganda växt från att ha varit en av Premier League’s bästa under sejouren i Tottenham till att numera vara världens bästa centrala mittfältare! Har efter årets säsong bevisat att det inte finns något snack om att det finns någon skönare lirar än han själv.

 

Innermittfältare 2: Paul Pogba ( Manchester United ) – Hade en fantastisk säsong med Juventus, kammade hem ännu en Serie A och stod även för ett par spektakulära uppvisningar, vilket folk glömmer. Han kom tillbaka till Manchester United inför säsongen 2016/17, blev väldigt kritiserad i inledningen av säsongen men har växt mer o mer för varje match som går. Vissa stunder visar han prov på ren klass – rakt igenom! En spelare som man njuter av att se på när han är i sitt esse.

 

Innermittfältare 3: Andrés Iniesta ( Barcelona ) – Många snackar om Toni Kroos, Mesut Özil, Kevin De Bruyne osv. Visst är även dem fantastiska spelare fast Iniesta, herregud vilken spelare. Trots att han böjar bli en av dem äldsta spelarna i fotbolls-Europa ( 32 år ) håller han en sjukt hög standard. En riktig maskin på mittfältet är vad han är! Håller Barcelona igång hela tiden, har gudomlig blick över spelet och hittar passningarna perfekt varenda gång! Mycket vass både offensivt och defensivt. Går nog inte att hitta en mer komplett spelare än honom!

 

Vänsterytter: Cristiano Ronaldo ( Real Madrid ) – Världens bästa spelare 2016! Inget snack! Under de senaste åren har Cristiano Ronaldo och Lionel Messi duellerat om tronen som världens bästa fotbollspelare, vilket dem såklart förtjänar. Fast det är alltid lika svårt att argumentera om varför man tycker som man tycker när man utser världens bästa mellan just dessa två. Oftast är det målen, titlarna eller de eventuella rekorden som brukar avgöra. Om man kollar på Ronaldo’s meritlista året 2016 vann han Champions League med Real Madrid och EM med Portugal och han var såklart den största anledningen till att hans lag vann dessa titlar. Han vann även klubblags- VM med Real. Han blev utsedd till bästa spelaren säsongen 2016 av både UEFA och FIFA, samt att han vann Ballon d’Or, som är ett erkännande på att man verkligen är världens bästa fotbollspelare! Har med sina spetskvalitéer förnedrat motståndare efter motståndare och är helt enastående när han är på sin högsta nivå! Världsbäst!

 

Högerytter: Lionel Messi ( Barcelona ) – Världsklass, historiens skickligaste lirare! Så beskriver jag den lille, ettrige Argentinaren. Trots att han inte utnämndes till världens bästa fotbollspelare av varken UEFA eller FIFA är han i mina ögon den mest skickligaste fotbollsspelaren som denna jord någonsin skådat. Är med sina egenskaper ostoppbar!

 

”Striker”: Antoine Griezmann ( Atletico Madrid ) – En anfallare som inte bara gör mål, utan även spelar fram till mål. Tycker att han är en enastående ”striker”, fast är även en riktigt ”playmaker” med en fantastisk vänsterfot. Stod för en riktigt vass säsong 2016 och förde sitt Atletico Madrid till en tredjeplats i ligan, Champions League final och sitt Frankrike till sommarens EM final. Dock förlorade han båda finalerna men blev skyttekung i EM. En mycket begåvad fotbollspelare som har flera år kvar på sin fotbollskarriär och lär nog fortsätta att leverera.

Kommentera