Simon Lindh: Stryktips snackis

 1. Leicester – Chelsea, Serieledarna kommer från en förlust mot Tottenham men är fortfarande bäst i ligan. Nu möter man Leicester som har blivit hårdast drabbad i Afrikanska Mästerskapet så 2an är stark men inte säker, Leicester vann lite märkligt över Everton i Fa Cupen och man brukar vara bättre mot bättre lag. Musa och Vardy kan passa in ganska bra mot Chelseas 3-backslinje och nu är även Drinkwater åter från skada. 2
 2. Burnley – Southampton, Burnley är en av ligans absolut bästa hemmalag och nu möter man ett för dagen ganska svagt Southampton som inte heller är särkilt pålitliga på bortaspelet. 1
 3. Hull – Bournemouth, Hull har börjat komma tillbaka efter tränarbytet och nu när vi går in i andra delen av säsongen så börjar just dessa matcherna mot lag i samma nivå bli livsavgörande. Trots att Bournemouth är det starkare laget så har man en svajig form förtillfället vilket gör att ettan känns ganska stark. 1x
 4. Sunderland – Stoke, Sunderland är på gång och på hemmaplan är man starka mot de flesta lagen i ligan. Stoke känner man inte igen detta året. Man är ovanligt odisciplinerat där bak och man har ingen målskytt i laget. Skadorna hos gästerna börjar se bättre ut men grundettan känns absolut bäst här. 1
 5. Swansea – Arsenal, Många skador stör båda dessa lagen och det är där vi märker att lagets djup och klasskillnad i Arsenal  är den stora skillnaden. Swansea har gjort det bra mot Arsenal tidigare men nu är det andra bullar detta året och trots att formen inte är helt hundra hos gästerna så är tvåan ganska säker. 2
 6. Watford – Middlesbrough, Tuff match för båda två, den goda nyheten är att båda kommer från segrar i cupen men man har gått tyngre i ligan och nu börjar de nedre lagen hota på allvar. Skadorna bara blir fler och fler och delad pott i denna matchen tror jag är ett steg framåt för båda. 1x
 7. West Ham – Crystal Palace, två opålitliga lag med hög kompetens i ligan. Skadorna har blivit så pass många i bortalaget så att ettan börjar bli väldigt starkt vilket är lurigt här men i grund och botten tror vi på ettan men den är extra tuff denna helgen! 1
 8. Birmingham – Nottingham, den säkraste ettan av alla championchipmatcher vilket bevisar hur tuff denna omgången är. Inget av dessa storlag imponerar i denna ligan men där finns mer i hemmalaget och just den fördelen med att ha hemma också gör att vi vågar spika denna. 1
 9. Burton – Wigan, Burton imponerade i början av säsongen men har nu mer och mer börjar falla tillbaka men man är ovanligt offensiva i sitt sätt att spela fotboll så här blir det antingen fisk eller fågel. Wigan har börjat vakna lite nu mot slutet vilket gör att vi tror mest på tvåan men vi garderar den snabbt! 1 2
 10. Fulham – Barnsley, Två lag som är strax under kvalplats men det är ingen tvekan att man tillhör toppen i ligan. Barnsley har en fantastisk form för tillfället och även om bortaspelet normalt sätt brukar svaja så har man nu vunnit sina senaste 3/4 bortamatcher! Fulham är ett stabilt hemmalag och har en kompetens i laget vilket gör dem favoriter men än en gång garderingen är ett måste! 1 2
 11. Ipswich – Blackburn, De två mest märkliga lagen i ligan. Man både ger och tar men visst har det sett lite stabilare ut hos hemmalaget och det just pga hemmaspelet. Blackburn har två raka segrar och därmed sin bästa form denna säsongen. Det luktar delad pott här! 1x
 12. Preston – Brighton, Segrarna slutar aldrig rulla fram hos Brighton och Premier League börjar se mer och mer säkert ut men nu kommer man till ett motstånd man inte har vunnit över de senaste 5 gångerna!!! 5 raka oavgjorda matcher har det blivit mellan dessa två och visst har Preston möjlighet att göra det även denna gången! x2
 13. Sheff W – Huddersfield, Huddersfields form och bortaspel leker man inte bort nu, man har tre raka borta segrar och man ligger helt rättvist uppe i toppen men det gör även hemmastarka Sheffield. Två tuffa målstarka lag som antagligen inte kommer vilja dela på några poäng. 1 2

1.Lei-Che 2

2.Bur-Sou 1

3.Hull-Bou 1x

4.Sun-Sto 1

5.Swa-Ars 2

6.Wat-Mid 1x

7.WH-CP 1

8.Bir-Not 1

9.Bur-Wig 1 2

10.Ful-Bar 1 2

11.Ips-Bla 1x

12.Pre-Bri x2

13.She-Hud 1 2

128:-

Kommentera