Primus Swenson – Veckans Lag

Varje onsdag strax efter 19 kommer jag att lägga ut vad som i mina ögon är ”Veckans Lag” – i Premier League!

Den här ”Veckans Lag” enligt mig passar bäst i en 5-2-2-1 uppställning och ser ut som följande:

Målvakt: Simon Mignolet ( Manchester United – Liverpool || 1-1

En målvakt som har fått väldigt mycket kritik från egna fansen, samt fotbollsvärlden i helhet. Gör allt för ofta stora tavlor vilket resulterar i tappade poäng fast stod för en suverän prestation i toppmötet borta mot Manchester United i söndags. Han räddade sitt lag flera gånger om i första halvlek, då försvarat inte alls var på topp. Utan honom hade det blivit en förlust.

Vänsterytterback: Marcos Alonso ( Leicester – Chelsea || 0-3 )

Kom till Chelsea inför denna säsongen efter spel i Italienska Fiorentina, samt ett lån ifrån klubben till Sunderland 2014. Var ingen startspelare fram till 3-0 förlusten mot Arsenal där han kom in direkt efter paus och stabiliserade upp det. Har sedan dess spelat varenda match från start, fullt ut ( undantag mot Tottenham ). En ung och mycket lovande spelare. Chelsea vann matchen mot Leicester med 0-3 där den offensiva vänsterbacken gjorde gästernas två första mål samt stod för en stabil försvarsinsats då man återigen som många gånger under säsongen som sagt höll nollan!

 

Mittback 1: Ashley Williams ( Everton – Manchester City || 1-0 )

Nyförvärv inför säsongen från Swansea och har väl stått för en helt okej insats i Everton- tröjan. Mot City i söndags var det mer än bara helt okej. Walesaren var överallt i backlinjen, spelade för mestadels ett mycket bra försvarspel, täckte skott osv. Därav kom man in mer o mer i matchen och kunde därmed vinna stort.

Mittback 2: Laurent Koscielny ( Swansea – Arsenal ||0-4 )

Den skicklige franske mittbacken har stått för en strålande säsong för Arsenal hittills, och de gjorde han även mot Swansea. Dock hade han det lite kämpigt emellanåt, till exempelvis när han var inblandad i en straffsituation – fast stod trots det för en stabil insats.

Mittback 3: Winston Reid ( West Ham – Crystal Palace || 3-0 )

Har spelat i klubben sedan 2010 och har genom åren format sig till en riktig ledargestalt. West Ham har gått tungt i år och har inte imponerat på någon. Viktiga poäng står på spel match efter match och nu tog man en rätt enkel, samt betryggande vinst mot Crystal Palace i lördags där Reid gjorde ett bra arbete i backlinjen.

Högerytterback: Kyle Walker ( Tottenham – West Bromwich ) || 4-0 )

Är med sin snabbhet, sin styrka, samt både offensiva och defensiva kvalitéer en av de mest kompletta försvarare i fotbollseuropa. Höll även han nollan med sitt Tottenham och stod även för en assist. Inget snack om att han inte förtjänar en plats i veckans lag!

Innemittfältare 1: Ross Barkley ( Everton – Manchester City || 4-0 )

Jobbade stenhårt offensivt, samt defensivt och stod även för tre stycken fina assister. Har vuxit mer och mer i rollen som ledare på mittfältet sedan han tog sin A lags plats 2010 ( efter 6 år i klubben som junior ). Utmärkte sig särskilt i denna skallade ”toppmatch” var var en av faktorerna till att man vann med hela 4-0.

Innermittfältare 2: Mousa Dembélé ( Tottenham – West Bromwich || 4-0 )

belgaren har imponerat mer och mer på mig sedan ankomsten till klubben från Fulham 2012. Är som en riktigt stor motor på mittfältet i Spurs. Det behövs mycket för att kunna stoppa honom, fast även att komma förbi honom. Han är både stark och snabb och vinner iallafall 75% av alla sorters kampspel. En suverän mittfältare som nog många vill ha i sitt lag.

Vänsterforward: Marko Arnautovic ( Sunderland – Stoke || 1-3 )

Stoke gick det tungt för i inledningen av säsongen men har börjat samla på sig poäng! Arnautovic var till stor del inblandad i bortalagets seger mot Sunderland i lördags där han stod för två relativt tidiga mål ( 22 minuter ). Nu är det bara för fansen att hoppas att deras Österrikiske stjärna skall fortsätta att hålla formen uppe.

Högerforward: Michail Antonio ( West Ham – Crystal Palace || 3-0 )

Ett nedåtgående Crystal Palace var det perfekta motståndet för West Ham där man som sagt vann med 3-0. Antonio stod för alla framspelningar till målen i matchen. Han har och kommer nog fortsättningsvis stå för många av West Ham´s poäng och är för stunden en mycket viktig spelare för klubben!

Striker”: Harry Kane: ( Tottenham – West Bromwich || 4-0 )

Omgångens bästa! Har varit lite trög i säsongupptakten men har börjat komma igång. Gick med sitt hattrick mot West Bromwich upp på en andraplats i skytteligan! Fortsätter han o Spurs som de gör i dagens tillvaro kan man absolut hota om ligatiteln!

Kommentera