Primus Swenson – Transfers

Som alltid sker det förändringar i fotbollsklubbarna när transfer- fönsterna öppnar. Detta här i vinter, samt det under sommaren. Här har ni vilket jag kallar de mest intressanta värvningar i de bästa samt mest följande o intressantaste ligorna. 

 

Transfer- toppen:

1. Dimitri Payet || West Ham   —>   Marseille

Återvändaren! Nästa varje gång transferfönstret finns det nästan alltid någon som är lite sugen på att vända hemåt. Antingen till sitt hemland – eller sin före detta klubb. I detta läget gällde de båda faktorerna. Payet som var en stor anledning till att West Ham hade en sådan fin säsong dem hade 2015/16 bör enligt mig ha gott vidare i karriären efter den avslutade säsongen. Hela fotbollsvärlden hade ögonen uppe för 29 åringen, ändå valde han att stanna kvar. Lyssnade han på sitt hjärta? – Eeehh Nä. Iallafall inte enligt en del West Ham fans vilket man förstår! Payet kunde i mina ögon försvunnit till en så mycket bättre klubb än Marseille men valda att vända hem. Ska bli intressant att följa honom i sitt Marseille och vart han hamnar nästa gång. Har fått göra två inhopp än så länge. Ett i ”Coupe de France” och ett i ligan.

2. Julian Draxler || Wolfsburg   —>   PSG

En fantastisk spelare att titta på som jag fick upp ögonen för under hans tid i Schalke 04. En mycket lovande spelare som jag tror kan gå hur långt som helst. Gjorde sedan ett klubbyte till Wolfsburg för att täppa igen hålet efter Kevin De Bruyne´s övergång till Manchester City. Gjorde det hur bra som helst där men ville ha mer. Han har spelat fem matcher för sin nya klubb än så länge och har redan stått för 3 fullträffar. Jag tror att 23- åringen blir mycket spännande att följa i fortsättningen. Jag har svårt att se en övergång redan nästa år fast när de väl händer, vart bär det av? Premier League?

3. Gabriel Jesus || Palmeiras   —>   Man City

Den blott 19- årige talangen från Brasilien är nog den spelaren som ser mest intressant ut i januarifönstret! Har en otrolig teknik, snabbhet och är en väldigt mogen spelartyp trots sin rigga ålder. Gjorde sin debut i 2-2 matchen mot Tottenham där han fick ungefär 10 minuter. Höll på att bli match- hjälte fast blev avvinkad för offside. Efter det har han startat två raka matcher: I 3-0 vinsten i FA Cupens fjärde omgång mot Crystal Palace där han stod för en assist, samt 4-0 vinsten borta mot West Ham i onsdags där han även stod för sitt första mål i City- tröjan. Gabriel Jesus blev även efter sina två mål i 2-1 segern mot Swansea i söndags utsedd till ”MOTM” ( ”Man Of The Match” ). Har en så länge bara gjort goda intryck i den engelska fotbollsvärlden och man får ju bara hoppas på att det håller i sig. Oavsett vilket lag man håller på vill man ju nästan alltid att det ska gå bra för ynglingarna. Sådan är iallafall jag!

4. Memphis Depay || Man United   —>   Lyon

En rätt sorglig ”historia” som kanske kan avslutas som en fin liten ”saga”. Memphis Depay var inne i sitt livs bästa år när han var 2015 var den bäste spelaren i PSV, i Eredivisie ( Holland ) när han såldes till Manchester United för en ny utmaning i sitt liv. Han kom dit som en av Europas mest talangfulle spelare och allting skulle gå som planerat. Man kan ju säga att allting gick tvärtemot önskningarna. Han spelade till en början nån enstaka match där han inte kom upp i de förväntningarna man hade på honom. Supportrarna hade en fortsatt tro på honom – men inte Van Gaal. Han började med att bänka honom några få matcher under säsongen. Sedan hade Depay hittat sin plats i klubben – på bänken. Jose Mourinho tog över Manchester United inför säsongen 2016/17 och efter det har det inte gått så mycket bättre. Personligen tycker jag att han skulle fått fler chanser att visa vad han går för men det fick han inte och då förstår jag till 100% klubbytet! Helt rätt gjort! Nu får man ju bara hoppas att han hittar sin plats i startelvan i Lyon, fortsätter kämpa för att sedan därefter ta ett steg längre i sin karriär! Han har redan fått spela två match från start i sin nya klubb, samt två inhopp.

5. Oscar || Chelsea   —>   Shanghai SIPG

Oscar som är en ung o lovande spelare som iallafall jag trodde rätt mycket på – det gjorde varken Guus Hiddink eller Antonio Conte. Han har en stor potential med flera spetskvaliteér och enligt mig kunde han ha flyttat till i princip vilket topplag i vilken toppliga som helst. Börjar bli rätt trött på dessa sorters affärer och säger det rakt ut: Sluta vara så jävla kåta!!! Visst, pengarna från Kina lockar – fast han har redan tjänat ihopa tillräckligt mycket för att han och hans familj skall kunna leva livet. Är 25 bast, har hela karriären framför sig fast väljer ändå man endast pengar före fotbollen. Att få spela fotboll i en av världens bästa ligor. Mycket korkat om man frågar mig!

Premier League: 

In:

Manolo Gabbiadini || Napoli   —>   Southampton ( Köp )

En offensiv förstärkning från Southampton. Kan användas som en riktigt striker eller som en nummer tio roll ( släppande anfallare ), samt som ytterforward. Italienaren är en mycket bollteknisk lirare som med sin fart med bollen kan ta sig igenom det mesta. Spelade på topp i debuten mot West Ham i lördags. Där tog det endast 12 minuter innan han fick visa prov på sitt målsinne. Charlie Austin är skadad och uppskattas komma tillbaka någon gång i april så köpet av italienaren skall nog bli perfekt – härlig start iallafall!

Martin Olsson || Derby   —>   Swansea ( Köp )

Vindsnabb ytterback som med sitt inläggspel kan komma att vara viktig för Swansea. Debuterade i 3-2 vinsten borta mot Liverpool, spelade även i 2-1 vinsten hemma mot Southampton samt att han även spelade bra i den sena 2-1 förlusten mot Manchester City senast. Bra start! Håller de i sig och får han upp Swansea högre upp i tabellen?

Morgan Schneiderlin || Man United   —>   Everton ( Köp )

Kom till United från Southampton 2015. Var en av ligans bästa innermittfältare. Arbetade stenhårt – ”box to box” och var en stor faktor till Southampton´s fina 2015. Fick till en början spela ganska mycket i Manchester United fast det märktes ändå rätt snabbt att han inte var den spelartyper som passade i United. Efter att Mourinho tog över Man U har han bara blivit ratad och en övergång var självklart! Påskriven o klar för Everton och återförenas därmed med tränaren Ronald Koeman ( som även var hans manager i Southampton ).

Robert Snodgrass || Hull   —>   West Ham ( Köp )

Har hittills under säsongen 2016/17 varit Hull City´s bäste spelare och ledde även den interna skytteligan. En oerhört spännande spelare med en underbar vänsterfot. Tanken är väl att han skall vara en ersättare till Dimitri Payet som lämnade klubben för Marseille. Fick debutera i mötet borta mot Southampton – han spelade hela matchen men gick poänglös. Dock vann West Ham matchen med 1-3. Får se om han lyckas lika bra här i West Ham som i Hull.

Patrick Van Aanholt || Sunderland   —>   Crystal Palace ( Köp )

En av Premier League bästa vänsterbackar hittills under säsongen. Trots att det inte har gått så jättebra för Sunderland börjar dem trots allt hitta formen. Såklart till stor del pga Jermain Defoe, också den holländske försvararen Van Aanholt. Har på sin vänsterkant bidraget till en del poäng för Sunderland vilket har gjort att dem inte är helt chanslösa till att förlora kontraktet i Premier League. Desto sämre har det gott för Crystal Palace som verkligen måste rycka upp sig! Tanken är väl att Van Aanholt ska göra likadant i Crystal Palace – som i Sunderland. Enligt mig är detta ett mycket viktigt köp utav Crystal Palace! – Han fick debutera i hemmamatchen mot sin gamla klubb Sunderland där det blev en förkrossande förlust. Hela 0-4 till Sunderland och frågan är om inte Van Aanholt ångrar sin övergång? Det ska iallafall bli intressant att se framtiden hos Van Aanholt i Crystal Palace tröjan!

Saido Berahino || West Brom   —>   Stoke ( Köp )

Var under förra säsongen en viktig pjäs i West Bromwich. Har på senaste tiden kämpat om anfallsplatsen med Salomom Rondon vilket har varit tufft. Förstår därmed klubbytet! Även Berahino ( så som Van Aanholt ) fick debutera direkt emot sin gamla klubb ( West Bromwich ). Där även han fick åka hem med en förlust i bagaget, samt poänglös.

Jeffrey Schlupp || Leicester  —>   Crystal Palace ( Köp )

Schlupp var med och tog hem Premier League titeln ifjol fast hade det tufft att kampas om en vänsterbacksposition med Österrikaren Fuchs. Crystal Palace går inte bra för tillfälligt och skall därmed vara till hjälp för att förstärka defensiven.

M`Baye Niang || Milan   —>   Watford ( Lån )

Här har vi en mycket intressant spelare. Har inte alltid huvudet med sig, men när han är på topp visar han prov på talang. Är en mycket löpvillig spelare som även med sin styrka trycker sig igen det mesta. Förvaltade sin debut i mötet med Burnley i lördags där han stod för ett mål och en assist i 2-1 segern – Härlig start! Värvas in som ersättare för Ighalo ( då han vandrar till Kina ).

Ranocchia || Inter   —>   Hull ( Lån )

Debuterade i onsdags i bortamötet med Manchester United. Där kom han in och skövlade bort allt i luftrummet. Han startade matchen i lördags hemma mot Liverpool där man vann med 2-0 och Ranocchia stod även för en assist. En sådan gestalt i försvaret som man har letat efter ett tag. Blir en perfekt tillfällig lösning på backproblemet!

Lazar Markovic || Liverpool   —>   Hull ( Lån )

Har även han debuterat för Hull. Var ytterst nära att skjuta hem tre poäng för Hull emot Man United i slutet fast prickade stolpen – lite oturligt. Såg pigg ut och så fort han har hittat rätt i matchformen lär han förmodligen vara ett viktigt tillskott för Hull´s offensiv ifall man verkligen vill stanna kvar i Premier League en säsong till!

Mamadou Sakho || Liverpool   —>   Crystal Palace ( Lån )

Ett lån som på förhand ser relativt bra ut för Crystal Palace då man behöver all hjälp i försvaret som helst. Man ligger nästsist i tabellen och ser inte alls bra ut. Sakho satt på bänken hela matchen i 4-0 förlusten hemma mot Sunderland i lördags och fick därmed inte debutera. Får se vart Crystal Palace tar vägen med hjälp utav den värvningen.

Ut: 

Branislav Ivanovic || Chelsea   —>   Zenit ( Köp )

Ivanovic var enligt mig en av Chelsea´s viktigaste spelare när dem tog hem Premier League titeln 2014/15. Han hade en bidragande roll på sin högerbacksposition och stod för ett par fina baljor, samt framspelningar. Fick starta de inledande omgångarna i denna säsongen men efter 3-0 förlusten mot Arsenal i omgång 6 har det bara gått utåt för Ivanovic. Han har inte alls fått speltid utav Conte och jag kan förstå att han lämnar klubben.

La Liga:

In: 

Simone Zaza || Juventus   —>   Valencia ( Lån )

Italienaren har haft ett tungt år. Köptes från Sassulo till Juventus inför förra säsongen. Där fick han minst sagt begränsad speltid och blev inför denna säsongen utlånad till West Ham. Även där fick han dåligt med speltid. Debuterade igår för Valencia i hemmamatchen mot Eibar där man åkte på däng med hela 0-4 och Valencia ligger på en fortsatt 16:e plats. Zaza var inte direkt synlig i matchen och gjorde en mycket svag insats.

Stevan Jovetic || Man City   —>   Sevilla ( Lån )

Jovetic har tillhört Manchester City sedan 2013 fast har inte spelat Premier League fotboll sedan 2015 då han har varit utlånad från Man City till Inter sedan 2015. Har gjort det relativt bra där. Inledningen på hans sejour i Sevilla har börjat ypperligt bra. Han har spelat fem matcher än så länge och har på dem fem matcherna stått för tre mål och en assist. Härlig start i klubben och får se om han stannar efter att låneavtalet gått ut eller hur det blir.

Jesé Rodriguez || PSG   —>   Las Palmas ( Lån )

23 åringen tillhörde Real Madrid sedan han var 14 år gammal. Inför säsongen blev han inköpt utav PSG fast har inte riktigt fått den speltiden o det förtroendet som önskades. Nu när även PSG värvade inte Julian Draxler mörknades hans chanser till att få mer speltid ordentligt. Nu är han som sagt tillbaka i den spanska fotbollen och vi får se vad han kan åstadkomma i Las Palmas. Fick 25 minuter i gårdagens ( måndags ) 1-0 förlust mot Granada.

Alen Halilovic || Hamburg   —>   Las Palmas ( Lån )

Den unge talangen har de senaste två åren växlat klubbar emellan. Inledde säsongen 2015 i Barcelona där han senare på året blev utlånad till Sporting Gijón. Han blev sedan inför den nuvarande säsongen köpt utav Hamburg som nu vill låna ut den talangfulle ynglingen. Den 20 årige kroaten är nu även han tillbaka i den spanska högsta divisionen och det skall bli intressant att följa hans tid i Las Palmas. Fick ungefär spela sista tio minuterna i 1-0 förlusten mot Granada igår ( måndags )

Orellana || Celta Vigo   —>   Valencia ( Lån )

Chilienaren växlar alltså ett Celta Vigo som har vibbar på Europa- platserna mot ett sunkigt Valencia som kämpar för att slippa landa på en nedflyttningsplats. Konstigt – kanske det handlar om att Valencia från grunden är en större klubb, samt att löneinkomsten kanske blir ett snäpp högre. Lite konstigt är det enligt mig. Kanske kan han komma till att bli en viktig faktor till att Valencia rycker upp sig här på våren och ser till att de slutar på en bättre placering än i fjol ( 12:e placering ).

Bundesliga: 

Ömer Toprak || Leverkusen   —>   Dortmund ( Köp )

Mittbacken har varit i klubben sedan 2011 och har de senaste två, tre åren gjort ett fantastiskt jobb. Dortmund har efter försäljningen av Mats Hummels spelat med Sokratis och Bartra. Ett mittbackspar som är rätt bra. Jag har ingen aning ifall någon utav dem vill bort men det tror jag inte för då hade de nog redan varit försvunna. Alltså tycker jag att man kan dra slutsatsen att Toprak kommer att vara en ”back-up” till Sokratis och/eller Bartra. Eller om han helt enkelt går in och petar en av dem. Återstår att se!

Yunus Malli || Mainz   —>   Wolfsburg ( Köp )

Den turkiske innermittfältaren var en utav förra säsongens bästa ”balansspelare” och har även denna säsongen visat prov på att han är en fantastiskt duktig fotbollsspelare. Wolfsburg är en lite större klubb än Mainz – därav övergången vilket Malli förtjänar! Debuterade i förlust matchen med Köln i helgen.

Robin Quaison || Palermo   —>   Mainz ( Köp )

Kan vara en eventuell ersättare för Yunus Malli. Robin Quaison har fått fart på sin karriär riktigt snabbt. Tog för sig när han fick chansen hemma i Sverige, i AIK. Han lämnade sedan stockholmslaget för Palermo inför säsongen 2014/15. Där han fick chansen direkt och levererade. Han var även med när Sverige tog guld i 2015´s U21- EM. Därefter har det bara gott framåt. Nu är han i Mainz men fick inte debutera i helgen.

Alexander Isak || AIK   —>   Dortmund ( Köp )

Alexander Isak är en spelare som har en stor potential. Spås som en av de största svenska fotbollspelarna men som fortfarande kan bli en stor flopp. Har visat prov på stora saker hemma i Allsvenskan där han som sagt representerade AIK. Har enligt svensk media sett relativt bra ut på de första träningarna med nya klubben. Alexander Isak fick dock inte göra sin debut i helgen men det är bara att hoppas på att den kommer! Är en av få spelare som lämnar allsvenskan för utlandet.

Ebenezer Ofori || AIK   —>   Stuttgart ( Köp )

Inte bara Alexander Isak som väljer att gå från AIK till den tyska fotbollen – utan även Ebenezer Ofori. En mycket skicklig fotbollspelare som var en utav Allsvenskan´s bästa mittfältare säsongen 2015 och 2016. Hade en mycket hög lägstanivå vilken man menar på att han höll en väldigt bra standard oavsett om han hade en dålig dag eller inte! Nu är ju inte Stuttgart i Tyskland´s högsta division utan i Bundesliga två där man leder serien. Trots uttåget ur högsta divisionen i den gångna säsongen skall det bli högst intressant att se hur han klarar av den tyska fotbollen!

Leon Bailey || Genk   —>   Leverkusen ( Köp )

Denna killen är det inte så många som känner till. Den vindsnabbe jamaicanen är blott 19 år och har en enorm talang. Har en fantastiskt tekning som bäddar gott för hans vänsterfotad men använder även högern rätt så mycket i sitt dagliga spel. En väldigt intressant övergång som Leverkusen förmodligen kan ha mycket nytta utav i framtiden. Dock såklart ett väldigt stort avbräck för belgiska Genk som nog kommer att sakna sin ytterspringare.

Bojan Krkic´ || Stoke   —>   Mainz ( Lån )

Spanjoren har tillhört FC Barcelona sedan 1999 ( då han var nio år gammal ) fast har varit utlånad till ett gäng klubbar. Dock blev han inför säsongen 2014/15 såld till England o Stoke där han har gjort det bra när han har fått spela. På senaste tiden har speltiden uteblivet och ett lån blev med tiden mer och mer eventuellt. Mainz gör enligt mig en fantastiskt värvning här då man värvar en duktig fotbollspelare och Bundesliga klubbarna i helhet behöver fler profiler för att börja gå in i kampen om rangordningen i världens bästa ligor!

Holger Badstuber || Bayern München   —>   Schalke 04 ( Lån )

Har den senaste tiden i Bayern München varit skadad en del vilket är väldigt tråkigt då Badstuber när han är hel är en talangfull försvarare som med sitt effektiva tänkande storspelade i klubben för ett par år tillbaka i tiden. Har spelat i Bayern sedan han var 12 år och har en stor plats i många utav alla Bayern München supportrars hjärtan. Då det är nästintill omöjligt att få speltid klubben ( då Jerome Boateng och Mats Hummels agerar mittbackspar ) skall han nu återigen försöka att hitta spelglädjen. 27 år och har utsatts för extrema skador – inte kul då han alltid i mina ögon har haft en stor potential o utveckling till att ha kunnat bli en av de största mittbackarna i Europa! Dock finns och kommer inte det hända! Kul att han återigen iallafall kommer att göra ytterligare försök på fotbollsplanen!

Ligue 1: 

In: 

Patrice Evra || Juventus   —>   Marseille ( Köp )

Fick inte den kontinuerliga speltiden som han önskade fast såg trots det ha haft en väldigt rolig tid i Turin. Han sökte sig nu till landet han representerar – Frankrike för att få spela den gamla fotbollen som för en väldigt lång tid sedan han var van vid. Nu får vi se vart detta landar.

Allsvenskan: 

In: 

Lasse Nielsen || Gent   —>  Malmö FF ( Köp )

Dansken var ordinarie i belgiska Gent under Champions League- spelet förra säsongen, samt i Europa League- spelet under denna säsongen. Kan vara en viktig förstärkning försvarsvis för mesta mästarna.

Kristoffer Olsson || Midtjylland   —>   AIK ( Köp )

Spelade juniorfotboll i engelska Arsenal fram till säsongen 2014 då Arsenal lånade ut honom till danska Midtjylland. Dem köpte sedan loss honom inför säsongen efter, 2015/16. Han förde Sverige´s U21 lag till det kommande EM- slutspelet. Kristoffer Olsson är en lovande spelare med underbara fötter, samt en väldigt bra blick över spelet. En mogen spelartyp som enligt mig är bättre än Allsvensk fotboll. Ska roligt att se vilken typ av roll Olsson tar i AIK och om han efter sejouren här i AIK tar sig ut i Europa igen!

Jiloan Hamad || Hoffenheim   —>   Hammarby ( Köp )

En spelare o karaktär man har saknat ett litet tag. Var med och tog Malmö FF SM- Guld med Malmö FF år 2010 och 2013, samt att han var med och spelade Europa League spel 2011. Efter guldet 2013 bar det söder ut – till Tyskland o Hoffenheim där det till en början gick bra. Sedan blev speltiden mindre o mindre och en utlåning till belgiska Standard Liege skedde inför säsongen 2015. Därefter drog han av korsbandet vilket förvärrade det hela ännu mer. Han har spelat ungefär 20 matcher på 3 år och är absolut inte i matchform. Nu återvänder han till Sverige o Allsvenskan men inte till Malmö FF, utan Hammarby IF. Ett val som på förhand känns lite märkligt … Fast för Hamad´s del kanske inte kvaliteén på klubben o laget är det viktigaste utan just speltiden. Får se hur det blir men det skall bli kul att se honom spela igen!

Simon Thern || Heerenveen   —>   AIK ( Lån )

Tog SM- Guld med Helsingborg 2011 och med Malmö 2013. Fick ett stort förtroende i och med flytten till holländska Heerenveen. Fast efter skador o liknande minskade chansen för speltid hela tiden! Själv tycker jag att man inte direkt har en så jättebra känsla om man går från Helsingborg till Malmö FF – för att sedan några år senare vända hem till Sverige, fast väljer då att spela för AIK. Tycker rent ut sagt att det är ett svinigt beteende. Aja – nu är han ”tillbaka” o skall få visa prov på vad han har kvar att ge!

Ut: 

Kari Arnason || Malmö FF   —>   Omonia Nicosia ( Köp )

En övergång som i mångas ögon var förvånande. Stod för en okej säsong i Malmö men var fantastisk för Island i sommarens EM- slutspel. Har erfarenhet utomlands och i större klubbar o man trodde nästan att han skulle gå till en större klubb i somras – iallafall jag. Så blev det inte! Det fanns inte direkt något rykte om att han skulle lämna utan det kom som  en riktig överraskning! Dansken Lasse Nielsen tar Kari Arnason´s plats i försvaret!

Jakob Ankersen || IFK Göteborg   —>   Zulte Waregem ( Köp )

Dansken kom till Göteborg 2015 och har utan tvekan varit en av lagets bästa spelare de två senaste säsongerna. Förtjänar absolut denna övergången!

Robert Åhman – Persson || Örebro   —>   Belenenses ( Köp)

Har spelat stor roll i Örebro´s framgångar de två senaste säsongerna – en spelare som Örebro saknat på mittfältet och stod för enastående prestationer i möten med vissa topplag. Var en otroligt viktig pjäs i Örebro´s bygge men kommer nu försöka ta sig an nya äventyr i Portugal.

John Alvbåge || IFK Göteborg   —>   Minnesota ( Lån )

Göteborg fick upp ögonen för den före detta Örebro- keepern riktigt ordentligt 2011 och han anslöt till klubben 2012. Han har under de senaste säsongerna varit en riktigt IFK Göteborg profil och en av fansens favoriter. Anledningen till denna övergång tror jag lite kan bero på de uteblivna gulden med klubben. Man har ständigt legat efter Malmö i flera år och har väl börjat tröttna på allt kämpade som inte har ledat till någonting. Nu tar han steget vidare till MLS ( USA + Kanada ) där man trots efter allt hat ( från min sida ) får önska honom lycka till! För visst vill man de svenska spelarna väl ute i Europa?!

Kina:

In:

Carlos Tevez || Boca Juniors   —>   Shanghai Shenhua ( Köp )

En värvning som skedde lite tidigare i vinter fast som man ändå har lite större förståelse till. Carlos Tevez som bland annat har spelat i de bägge giganterna i Manchester och i Juventus har redan uppfyllt hans livs fotbollsdröm. Mer än så kan han inte nästan inte önska och när det enorma budet från Kina kom kunde han inte direkt motstå det. I vanliga fall kritiserar jag dessa övergångar, fast i och med övergången till Boca Juniors inför förra säsongen förstod men att han ville söka sig lite längre ifrån toppfotbollen som möjligt, söker sig till pengarna för att sedan leva livet. I Kina har han dessutom blivit en riktig king med tanke på hans karriär.

Odion Ighalo || Watford   —>   Changchun Yatai ( Köp )

Ighalo var en utav Watford´s bästa spelare under förra säsongen. Gjorde det bra men stod framför allt tillsammans med Troy Deeney för mängder utav mål! Ighalo var skadad i början utav säsongen och fick sedan ont om speltid samtidigt som man såg på honom att han ville bort. Jag diggade Ighalo som fan, en envis spelartyp som mer än allt ville göra mål. O nu är han ännu en spelare som drar vidare till Kina o ja, jag tycker att det är lite sorgligt då jag tycker att han förtjänar en plats i ett bättre lag.

Axel Witsel || Zenit   —>   Tianjin Quanjian

Här har vi ännu en tråkig övergång. Belgaren har varit med från starten i det ny- satsande landslaget och förde sitt Belgien till en EM framgång. Ett av landets största och man har en underbar ung och lovande trupp. Har de senaste säsongerna spelat för ryska Zenit st Petersburg där han med sin bidragande roll på mittfältet förde sin klubb till högre höjder. Ryktades till Juventus fast han lände inte riktigt för den övergången – just nu iallafall. Han har uttalas sig att bägge parterna mellan han o Juventus någon gång i framtiden kanske möts. Man tappar alltid intresset för spelare som gör dessa sorters övergångar då ligan är svår att följa samt att den inte är med och slåss om att vara en toppliga i fotbollsvärlden! En mycket sorgligt ögonblick för en sådan duktig spelare!

Alexandre Pato || Villarreal   —>   Tianjin Quanjian

Alexandre Pato är mest känd för sin tid i AC Milan där han blev en stor favorit. När dem flesta trodde att han skulle ösa på i karriären tog han ett steg tillbaka o begav sig sedan hem till Brasilien. Tanken kan ha berott på att han ville börja om på nytt. Därefter blev han utlånad till Chelsea och alla fotbollsälskare fick upp tron på att han skulle stanna. Efter låneavtalet gått ut och han skulle hem till Brasilien igen återvände han trots allt inför denna säsongen till Europa o Spanien där Villarreal blev hans nya klubbdestination. Tyvärr nu i detta transferfönstret blev det klart att även han försöker sig på Kina- äventyret!

Ut: 

Demba Ba || Shanghai Shenhua   —>   Besiktas

Har efter hans Premier League sejour under åren 2011 – 2014 har han försvunnit lite i ögonen på oss fotbollsälskare. Hade en underbar tid i Newcastle tillsammans med Pappis Cissé uppe på topp och de sprutade in mål på mål. Han blev därefter såld till Chelsea där han hade det lite tuffare och hans tid blev mer som inhoppare än att han fick en fast roll i klubben. Hade begav sig sedan till Turkiet´s huvudstad: Istanbul där han i Besiktas blev en av ligans bästa anfallare. Även han prövade på läget i Kina, drabbades av en fruktansvärd skada fast är alltså nu tillbaka i fotbollseuropa när han återvänder till Besiktas. Han skall med sina kunskaper försöka att ta Besiktas till ännu en ligatitel och Champions League sammanhang igen!

Slutar: 

Frank Lamprad || New York City   —>   –

Efter Steven Gerrard´s avslut i karriären för ett tag sedan lägger nu även Chelsea ikonen skorna på hyllan. En spelare som jag älskade att kolla på när han i Chelsea tröjan spelade som en gud. En fantastisk spelare som hade allt! Tyvärr måste allting få ett slut och nu var det dags för ännu en legend att bege sig från fotbollsvärlden. Iallafall som spelare … – fortsätter hans fotbollskunskap som tränare? Blir intressant att se!

Kommentera