Anton Lilja: Fotbollsnyheter med engelsk touch

Det finns två fotbollsnationer som delar vårt avlånga land. Det handlar om en historisk förkärlek för engelsk fotboll och det handlar om nationell fotbollspassion för Allsvenskan. Den engelska fotbollen gjorde sig ett namn i det svenska folkhemmet genom numera kultförklarade tv-programmet ”Tipsextra”. Arvet förvaltades och vidareutvecklades sedan av TV4 och genom konceptet ”Tipslördag”. Idag ligger fotbollsnyheter från den engelska fotbollen från Premier League lika varmt om hjärtat hos många supportrar som de som handlar om Allsvenskan. Det som utvecklingen visar är att detta är en trend som på många sätt är här för att stanna och fotboll med engelsk touch har aldrig varit lika intressant som nu!

Berika själen med fotbollsnyheter

Om du är en flitig läsare av engelska fotbollsnyheter och om du gillar att titta på fotboll från Storbritannien så finns det ett något begränsat urval av trevliga nyhetssajter och svenska informationskällor på nätet. Det finns supportergrupper som SvenskaFans.com, betalda portaler som Fotbollskanalen och Fotbolldirekt och så finns naturligtvis våra klassiska kvällstidningar och deras sportsektioner. För nyheter utifrån ett lite mer djupgående perspektiv och för artiklar som inte enbart rabblar översatta nyheter hämtade från sociala media råder det dock relativ brist. Det är därför extra trevligt när nya projekt och sajter som satsar på att förmedla fotbollsnyheter, artiklar och krönikor dyker upp. Just ett sådant projekt är nystartade Fotbollsportalen som förutom ett fokus på Premier League även presenterar ett gratis stryktipsförslag till stryktipset varje vecka.

Välkänd krönikör och betalda skribenter

När det handlar om krönikor kan man stoltsera med en krönikör som utan tvekan är en av Sveriges mest framstående Liverpoolsupportrar. Förutom att han sedan tidigare är känd för att skriva för LFC Sweden så är han också bekant från LFC-podden (som är en av Sveriges största fotbollspoddar), samt från tv-reklamen för Stryktipset.

Förutom krönikor står Fotbollsportalen bakom en spännande satsning på artiklar, reportage, listor med mera som skrivs av passionerade skribenter med äkta fotbollsintresse. För att säkerställa att man alltid levererar kvalité erbjuder Fotbollsportalen ersättning till sina skribenter och krönikörer.

Med det sagt har du kanske ett nytt spännande besök framför dig? Vem vet, kanske blir Fotbollsportalen ett välbesökt bokmärke i din webbläsare framöver?

Kommentera