Allsvenska Upptakten! – Del 3

7:e plats ( stannar ) – IF Elfsborg

Laget från Borås .. den föreviga mardrömsmotståndaren känns det lite som. Som nästan varje säsong ligger slåss om platserna i toppen, iallafall topp sex. Som sagt tror jag på att årets säsong blir jämnare en någonsin och IF Elfsborg får se sig utanför topp sex. Man har dock ett par riktigt intressanta spelare på förhand. Som nerifrån börjar med målvakten Kevin Stuhr Ellegaard. Den norska målvakten som de senast två säsongerna stått för mycket bra prestationer. Försvaret stod och sippade lite förra säsongen då backlinjen i stort sätt aldrig var densamma och att den såg mycket osäker ut. Dock tycker jag att Jesper Manns är den utav försvararna i Elfsborg som utstrålar sig bäst. En mogen spelartyp tror sin ålder ( 21 år ). Han är dock skadad för tillfälligt och vet inte riktigt när han är tillbaka. Jon Jönsson är en ledargestalt i backlinjen som kan vara viktig när han väl spelar .. då han är rätt skadebenägen Issam Jebali som jag tyckte såg strålande ut i slutet på förra säsongen kommer att vara en kugge på mittfältet i år. Emir Bajrami som har sin erfarenhet och spetskvaliteter samt då den snabbe Viktor Prodell finns på anfallet. Bland nyförvärven för i år finns det en som sticker ut. Alex Dyer! En mycket duktig fotbollspelare som kommer närmast från Östersund. Var väl i sin tur tillsammans med Samman Ghoddos, Östersund’s bästa spelare i fjol. Där han verkligen var ett hot för alla motståndare på mittfältet. Nu är frågan vilken tyngd Dyer kommer att ha i Elfsborg sätt att spela. Mycket intressant! Elfsborg kommer inte att vara långt ifrån, fast tillräckligt långt ifrån för att missa platserna om europaspel!

6:e plats ( stannar ) – IFK Göteborg

”Änglarna” o ”Kamraterna” .. ja det är så dem kallar sig. Klubben är den största i Sverige näst största stad, Göteborg. Ett lag som jagar Malmö FF i den Allsvenskan marathontabellen. Den klubben som har näst flest SM- Guld. Ett klassiskt topplag som alltid kommer att tillhöra toppen. Man har en för övrigt bra trupp även i år med rutinerade gossar som Mattias Bjärsmyr, Tobias Hysén och Sebastian Eriksson. Dessa spelarna är väldigt viktiga i det stora hela. Annars kuggar på planen är väl Thomas Rogen som med sina defensiva kvaliteter tar Göteborgs försvarsspel till en annan nivå. Även Emil Salomonsson på sin högerbacksposition är viktig, såväl bakåt som framåt. Søren Rieks tror jag även kommer att vara viktig för Göteborg. Framåt sätt var det Tobias Hysén som stod för den större delen utav målproduktionen. Tio mål blev det för hans del. Som anfallsvapen har man även Mikael Boman. I Svenska Cupen kom man till kvartsfinal där det tog stopp emot IFK Norrköping. Annars tror man nog själva på en bra säsong där slutplaceringen som mål är en första placering. För att vara nöjda ska man väl komma topp 3 vilket jag är mycket tveksam över. Vi får helt enkelt se vad Jörgen Lennartsson har att bjuda upp med. Känns som att hans tåg snart har gått!

5:e plats ( stannar ) – BK Häcken

Det känns lite som att inför varje säsong är det alltid många som tror att Häcken ska gå bra .. och så även i år! Många tror att dem kan vara en kandidat till guldet. Man har en ung o frisk trupp som spelmässigt sätt är ett väldigt underhållande lag. Förmodligen Allsvenskans roligaste lag att se på tillsammans med Östersund om du frågar mig. En trupp som i år går under ledningen utav Mikael Stahre. Målvakten Peter Abrahamsson verkar ha tagit över tronen före den rutinerade keepern Christoffer Källqvist och har väl gjort det ganska bra. Jasmin Sudic är den tuffe i backlinjen. Spelaren som ger allt men som även kan vara lite klumpig. Drog på sig ett par utvisningar under förra säsongen. På mittfältet har man från förra säsongen Alexander Falsetas och Alexander Farnerud. Två motorer. Erik Friberg är ett nytillskott för i år. Anfallfallsinriktat har man många alternativ. Alhassan Kamara, Nasiru Mohammed men framförallt Paulinho som under den gångna säsongen stod för 9 mål. Ett tapp r dock John Owoeri som vann 2016 års skytteliga i Allsvenskan med hela 17 baljor! Han lämnade för Kina. Jag tror på dock ändå på ett målrikt o farligt Häcken i år!

4:e plats ( bronset ) – IFK Norrköping

”Soldaterna från Peking” kommer inte till säsongen med en cupfinal som snart ska spelas! Där man har en Kalle Holmberg i en riktig målform! Ett viktig hot framåt som man såklart hoppas håller i säsongen ut. Utifrån Holmberg i spetsen har man även Sebastian Andersson som slutade på en andraplats i skytteligan i fjol med sina 14 mål. Nicklas Bärkroth är oxå ett stort hot framåt. Med sin snabbhet o teknik kommer han nästan förbi alla på sin kant. Det är så det känns iallafall. Ett stort hot! På den andra kanten hittar vi Niclas Eliasson som är utköpt helt och hållet från AIK nu. En spelare som jag tycker om, liten, snabb o kvick och är ständigt även han ett hot för motståndarna! David Moberg Karlsson är oxå en spelare man bör hålla koll på. Som skapat sig lite erfarenhet från Sunderland tiden. Ledartypen finns även han på mittfältet – Daniel Sjölund. Mycket erfarenhet, visar alltid stort hjärta o engagemang och ger alltid 100%! I backlinjen har man Linus Wahlqvist som visade framfötterna under säsongen 2015 då man tog guldet! Var även suverän i fjol och Peking skall vara glada att de fick behålla honom. En talang! Norrköping tror jag inte klarar topp tre!

Kommentera