Allsvenska Upptakten! – Del 4

3:e plats ( Lilla Silvret ) – Östersunds FK

Klubben som inför förra säsongen var nykomlingar, som verkligen tog Allsvenskan med storm! Inget lag som vågade spela på det sättet som Östersund grabbarna gjorde. Mycket till del av ett bra grund och en genomtänkt filosofi av den engelska tränare Graham Potter som kommit med nytänk för svensk fotboll känns det som. Saman Ghoddoos var nyckeln framåt, stod för 10 mål och finns kvar i laget. Alex Dyer motorn på mittfältet som öppnade upp en hel del för Östersund. Har dock sålts till Elfsborg och kan bli ett stort avbräck. I mittlåset var det Walid Atta som stod för hyfsat stabila prestationer i fjol men finns inte heller han kvar i klubben. Ken Sema var även en nyckel framåt som finns kvar. En riktigt intressant spelare som med sin styrka får motståndarna att vilja flytta på sig. Nyförvärv för i år är bland annat Tom Petterson från Göteborg som redan nätat i Svenska Cupen ( där man är i final mot IFK Norrköping ). Ett nyförvärv som jag tror kan bli viktig för Östersund med tanke på Tom’s egenskaper o engagemang. En tredjeplats kan kanske låta lite maffigt men jag tror att det finns en stor potential i detta laget, en tro och en tanke. Som jag med all glädje hoppas kunna ge resultat!

2:a plats ( Stora Silvret ) – AIK

Guldet är en kamp mellan AIK och MFF – iallafall enligt mig. Det lär bli en väldigt jämn batalj som avgörs enda in i det sista. AIK har värvat mycket intressant, fast även tappat en del viktiga spelare oxå. Nya för i år: Simon Thern ( Heerenveen ), Kristoffer Olsson ( Midtjylland ) och Henok Goitom ( San José Earthquakes ). Tre spelare som har stora förväntningar på sig, tre namn som är stora och som är härliga profiler för den Allsvenska fotbollen. Sedan gammalt finns gestalter som Eero Markkanen, Denni Avdic, Stefan Ishizaki, Nils-Eric Johansson och Per Karlsson. Laget leds utav Rikard Norling som under förra säsong fick en lovande start på sitt uppdrag mitt under säsongen! Ett som jag tror kan slåss om guldet på allvar i år.

1:a plats ( Guld ) – Malmö FF

Dem regerande svenskan mästarna, flest SM-Guld och seriesegrar, ledande laget i marathontabellen och enligt mig Sverige bästa jag! Truppen inför i år har en del frågetecken. Är den tillräckligt stark? Man har såklart profiler som Markus Rosenberg, Jo Inge Berget, Magnus Wolf Eikrem och Andreas Christiansen som var en stor faktor till guldet förra säsongen. I princip alla utav dessa har lidit av skador på slutet av förra säsongen eller i början på denna. På försäsongen har det sett väldigt mörkt ut med bland annat tre förluster. Man kan väl hoppas på att det är dem unga som tänder hoppet för de himmelsblåa mästarna. Då tänker jag framförallt på spelare som Mattias Svanberg, Erdal Rakip och Tobias Sana! Johan Wiland är tillbaka helt ifrån sin skada vilket är viktig då han är en viktig pjäs längst ner i planen! Det enda egentliga nyförvärv som Malmö har gjort är mittbacken Lasse Nielsen. 29 åringen kommer närmast från Belgiska Gent där han var startspelare i såsom Champions League och i Europa League. En tuff säsong man har framför sig med Champions League kval som oxå väntar! Hur ska det gå? Guld? Det får vi se! Äventyret börjar på imorgon, lördag ( 1/4 ) då man skall försöka ta sig an IFK Göteborg – på bortaplan.

Kommentera