Premiären avklarad!

Kort summering av Allsvenskans första omgång: En bra premiär med vissa lag som överraskade, vissa som övertygade/presterade extra mycket och vissa floppar. Tänkte gå igenom de tre mest kontroversiella matcherna.

Halmstad – Östersund || 1-0 – Ett möte vars resultat jag iallafall tog som en liten överraskning var Halmstads 1-0 seger hemma mot Östersund. Spelet var väl inte det bästa för dagen men man behärskade motståndet och tog en viktig tre poäng:are direkt inledningsvis! Sead Haksabanovic som jag varnade för stod för ett läckert mål och det ska som sagt bli intressant att följa 17-åringen om han blir kvar i Halmstad, Sverige säsongen ut!

Kalmar FF – IF Elfsborg || 1-5 – En mäktig prestation stod Elfsborg för i bortamötet med Kalmar. Efter ett baklängesmål och underläge efter en straff i början av andra halvlek vände man sedan på steken och åkte hem med en 1-5 seger i bagaget. Härlig comeback som stärker Elfsborg’s bortaspel redan nu. Issam Jebali som jag inför säsongen pratade om fick hänga dit två baljor! Är även han intressant o bra spelare man har att se fram emot att följa säsongen ut – om han blir kvar i Allsvenskan o Sverige!

Djurgårdens IF – IK Sirius || 0-2 – Premiäromgångens flopp stod Djurgården för. Inför ett proppat Tele 2 Arena föll man hemma mot nykomlingen Sirius med 0-2. Där Kingsley Sarfo gjorde två mål inom loppet av 30 sekunder. Även han då en spelare det ryktas mycket om. Djurgården då – utbuad av sin egna hemmapublik och nu måste man verkligen se till att ändra sin inställning och kanske justera lite i spelet. Vi får helt enkelt se vart det leder.

Övriga resultat:

IFK Göteborg – Malmö FF || 1-1

GIF Sundsvall – AFC Eskilstuna || 3-1

AIK – BK Häcken || 0-0

IFK Norrköping – Hammarby IF || 2-1

Örebro SK – Jönköping Södra || 2-1

Kommentera