Matchdag 5 – Omgång 2

Match 1 || Hammarby IF – Kalmar FF || 15:00

Hammarby fick se sig besegrat i Norrköping förra helgen. Endast med 2-1 vilket jag tyckte var ett rätt bra resultat. Kalmar ledde med 1-0 hemma mot Elfsborg, såg väl hyfsat bra ut – sedan vände det totalt! Man förlorade med hela 1-5. Tror att det blir en mycket jämn match där Stockholmarna är strået vassare!

Allsvensk form: Bajen – F || Kalmar – F

Speltips: Odds: 1 || Svenska Spel: 1.97 – Bet 365: 1.95 || Europatipset: 1X

Match 2 || Östersunds FK – IFK Norrköping || 15:00

Två lag som jag tror kommer topp fem i årets upplaga av Allsvenskan. Östersund har dock en uppförsbacke då man förlorade premiärmatchen borta mot Halmstad med 1-0. Inte alls bra. Dock hade man de mesta i matchen så det ska väl egentligen inte vara några problem framöver. Norrköping vann sin premiärmatch som väntat mot Hammarby. Dock ”bara” med 2-1. Fast man hade ett par fina lägen, ramträffar men vinst är vinst. Ett stark Norrköping som är ett hot mot guldet. En tuff match som väntar här idag och det ska bli spännande att se hur det slutar. Jag tror på ett kryss!

Allsvensk form: ÖFK – F || Peking – V

Speltips: Odds: X || Svenska Spel: 3.40 – Bet 365: 3.40 || Europatipset: 1X2 (Alt.12)

Match 3 || BK Häcken – Djurgårdens IF || 17:30

Häcken fick ett fint resultat med sig från Solna. 0-0 borta mot AIK är verkligen inte fy skam. Djurgården däremot floppade helt hemma inför ett proppat Tele 2 Arena efter 0-2 mot Sirius. O resultat talar. Spelet såg inte alls bra ut. Katastrofalt! En bra prövning man får här idag!

Allsvensk form: Häcken – O || DIF – F

Speltips: Odds: 1 || Svenska Spel: 1.79 – Bet 365: 1.80 || Europatipset: 1

Match 4 || Jönköping Södra – Halmstads BK || 17:30

Jönköping kommer in i omgång två med en förlust borta mot Örebro. En förlust som iallafall jag hade väntat. Dock blev det bara 2-1 efter ett sent straffmål från Örebroarna. Så riktigt så ute med vinden var man inte. O andra sidan kommer Halmstad från en premiär vinst i mötet mot Östersund. Där den unge talangen ( som jag inför säsongen varnade för ) Sead Haksabanovic blev matchhjälte med den riktig kanon prestation! En viktig vinst psykiskt sätt enligt mig. Man kommer att få en tuff säsongen – säsongen ut och varje poäng är oerhört viktig! Här har Jönköping en hemmafördel.

Allsvensk form: J Södra – F || HBK – V

Speltips: Odds: 1 || Svenska Spel: 1.78 – Bet 365: 1.83 || Europatipset: 1X

Match 5 || IK Sirius – IFK Göteborg || 17:30

Nykomlingarna Sirius skrällade och vann över Djurgården med 0-2. Kingley Sarfo blev matchhjälte då han stod för båda målen för gästerna. Inte bara resultat mässigt man överraskade utan även spelmässigt. Såg stundvis riktigt bra ut. Göteborg fick en poäng i premiärmotståndet med mästarna Malmö. Matchen slutade 1-1 där IFK trots alls såg ut att vara det piggaste laget. Jag tror på ännu en Sirius framgång!

Allsvensk form: Sirius – V || Göteborg – O

Speltips: Odds: 1 || Svenska Spel: 2.85 – Bet 365: 2.87 || Europatipset: 1X2 (Alt. 1X)

Kommentera