Simon Lindh: Inga spanska lag till Champions Semin!

Juventus – Barcelona (3-0)

Dybalashow och ett normalt stabilt Juventus kunde besegra ett ostabilt Barcelona med hela 3-0 och även om Barcelona har bevisat i tidigare skedde att det går att vända allt på Camp Nou så känns motståndet nu väldigt stabilt. Juventus har mer eller mindre säkrat ligatiteln och kan nu fokusera helt på att försöka ta en dubbel eller möjligen en trippel i år. Laget har spetsen men man har även rutin och stabilitet i defensiven. / Juventus går vidare!

Dortmund – Monaco

Efter gårdagens bombdåd så är det självklart hemmalaget som blir mest drabbad framförallt nu när Mark Barta har blivit tvungen till operation efter dådet.

Båda lagen har fin form förutom att Dortmund kommer från en storförlust mot Bayer München i ligan. Lagen är de 2 offensivaste lagen i Champions detta året vilket öppnar upp för en fartfylld målkavalkad och jag väljer att varna för Fransmännen i detta möte! / Monaco går vidare!

Atl Madrid – Leicester

Spanjorernas säsong i ligan har varit allt förutom normal men man har varit på bättre humör efter årskiftet vilket har gjort att man ändå ligger på tredjeplats i ligan.

Engelsmännen är det ända laget kvar i turneringen vilket kan tyckas vara konstigt. Efter en katastrofal säsong i ligan har man kommit till stabil mark och nu kan man fokusera helt på Champions League vilket ger dem en fördel här. Normalt sett ska inte Leicester ha en chans här men formen är med dem och pressspelet kan gynna dem ifall hemmalaget börjar vackla med passningsspelet. Leicester går vidare!

Bayer München – Real Madrid

Två kungar ställs mot varandra redan i kvartsfinalen och Spanjorerna är regerande mästare i denna tävling. Båda lagen leder sina ligor men visst känns det stabilare hos tyskarna som trots allt mer eller mindre har säkrat guldet. Spanjorerna har gått stabilt hela säsongen och man har inte heller dragit på sig många förluster i ligan, senast man förlorade var mot Valencia 22/2 (1-2) så visst blir detta ett jämnt toppmöte!

Jag tror dock lite på de spanska lagen i årets upplaga och vid Tyskt avancemang så innebär det att vi inte har något spanskt lag till semifinal.

Bayer München går vidare!

Kommentera