Simon Lindh: Ännu en gång en frisk mästare!

Chelsea segrare i Premier League 2016/17!

Resultatet satt långt inne mot West Brom men ändå var det aldrig oroligt. En säsong som påminner väldigt mycket från förra säsongen för det var just vid match tre som det avgjordes förra året också. Tottenham var det ända hotet mot ett frisk Leicester och nu detta året blev det en repris. Chelsea vinner denna säsongen av tre stora anledningar..

1. Conte, tränaren som skulle göra det omöjliga, ta över från ”The best of the best” Mourinho. Med en typisk italiensk självsäker karisma, en tydlig typisk Chelsea fotball club modell/ spelidé så har allt gått Contre väg.

2. Friska spelare, självklart är detta den stora faktorn till varför vi ser Chelsea vinna i år, laget har spelat minst antalet matcher av topp6 klubbarna vilket har gjort att mer eller mindre samma elva har kunnat spelat in sig i sina roller.

3. Nyckelspelare lyft sig, Vi såg ett nytt Chelsea i år med nyckelspelare som har kommit tillbaka och tagit viktiga roller i laget. Spelare som Cahill och David Luiz har kunnat lira hela året och med en nykomponerad Azpiliquetta tillsammans i en trebackslinje så har Chelsea varit bäst rent defensivt i år när det behövs som mest. Hazard och kante har stått för krigandet och kunnandet i lagets mitt.

Vi ser i år ett Chelsea som har varit konsekventa och säkra med att göra precis det som krävs i mer eller mindre alla matcher och när andra toppklubbar har haft dippar så har Chelsea fått lucka i toppen som inte gick att hämta igen. Något Chelsea behöver dock inför nästa säsong är en mer hungrig anfallare för när Costa har blivit läst och markerad så är han inget att ha i en så pass stor klubb.

Vi på Trespekt önskar Chelsea ett stort grattis till segern av Premier League 16/17 och ett fortsatt lycka till.

Kommentera