Omgång 13 – Äntligen tillbaka!

Match i fokus: Malmö FF – AFC Eskilstuna.

Match 1: Malmö FF – AFC Eskilstuna || 16:00

Mesta Mästarna leder den Allsvenska tabellen, står dock på samma poäng som IFK Norrköping fast med en match mindre spelad en laget från Peking. Imorgon ska man försöka ta sig an jumbolaget Eskilstuna som inte tagit en ändå trepoängare. Man har skrapat ihop fyra kryss, fyra poäng och är planeter ifrån Skånelaget Malmö. Inte en chans har dem. Varken på pappret, eller sedan på planen.

Något annat än bara fotbollen har i mötets sammanhang tagits upp. 51% regeln. Att den skall bevaras är något som iallafall Malmö FF´s supporterföreningar tar på väldigt stort allvar. Denna regel är en regel som säger att idrottsklubbarna i Sverige skall ägas till iallafall 51% av föreningens medlemmar. Eskilstuna tycks inte reflektera kring denna regel. Gå gärna in och läs Supras Malmö´s ”insändare” kring detta, inför mötet mot Eskilstuna idag. –> suprasmalmo.se/…/leve-foreningsdemokratin-afc-smuts

Matchen i sig kammas hem av de himmelsblåa laget ifrån Malmö Stad.

Tabellplacering: MFF – 1 || AFC – 16 (sist)

Allsvensk form (senaste fem matcherna): MFF – VVFOV || AFC – FFOFF

Speltips: Odds: Handicap -1 1 || Svenska Spel: 1.47 – Bet 365: 1.50 || Stryktipset & Topptipset: 1

Match 2: GIF Sundsvall – IK Sirius || 16:00

Hemmalaget Sundsvall ligger nere i botten och kämpar just nu för ett nytt kontrakt. Man ligger för tillfälligt över strecket, tre poäng till råge före ett vad jag tror är ett suget Kalmar som kommer ge allt för att slippa kval eller en eventuell nerflyttning. Bortalaget Sirius har haft en fantastisk vår, ligger femma i tabellen och är med i toppen. Slåss inte om första och andraplatsen då dem platserna är rätt givna till Norrköping och Malmö. Fast tredjeplatsen och kval för Europaspel lever och man har endast två poäng upp till trean Östersund. Visserligen får man klara sig utan Kingsley Sarfo som gjorde klart med just Malmö i förra veckan, fast jag tror att man gör bra andrahalva av säsongen trots spelartappet. Imorgon vinner man!

Tabellplacering: GIF – 13 || IKS – 5

Allsvensk form (senaste fem matcherna): GIF – FFFVO || IKS – VFOOV

Speltips: Odds: 2 || Svenska Spel: 2.35 – Bet 365: 2.37 || Stryktipset & Topptipset: 2

Match 3: Halmstad BK – IF Elfsborg || 18:00

Halmstad har gått trögt, ligger nästsist med endast en seger på de inledande tolv omgångarna. I morgondagens match är även kuggen Ivo Pekalski avstängd. Sead Haksabanovic är väl den spelare som kan förvirra motståndarlaget mest men inte på egenhand. Elfsborg hade även de en trög vår, dock bättre en hemmalagets. Man ligger i mitten av tabellan, fast dock bara tre poäng upp till tredjeplatsen. En oerhört jämn säsong där alla matcher kan bli avgörande. Här tar man en viktig seger för att hänga med i toppstriden.

Tabellplacering: HBK – 15 || IFE – 8

Allsvensk form (senaste fem matcherna): HBK – FFOFF || IFE – VOVVF

Speltips: Odds: 2 || Svenska Spel: 1.94 – Bet 365: 2.05 || Stryktipset & Topptipset: 2

Kommentera