Omgång 13 – Äntligen tillbaka

Nu väntas en tuff o jämn matchdag!

Match 1: Jönköping Södra- IFK Göteborg || 15:00

Två lag som har haft en si sådär vårsäsong. Bortalaget Blåvitt med såklart större förväntningar på sig än vad hemmalaget här har det. Nu måste man rycka upp sig för att kunna slåss om Europaplatserna. Jönköping o andra sidan är väl rätt nöjda med att förnya sitt kontrakt, men ligga på rätt sida av ”bottenstriden”. Det tror jag att man lär klara av! Det är blir en tuff bortamatch för göteborgarna.

Tabellplacering: J-Sö – 12 || IFK – 11
Allsvensk form (senaste fem matcherna): J-Sö – FOFFO || IFK – FOVFV
Speltips: Odds: X || Svenska Spel: ? – Bet 365: ? || Europatipset & Topptipset: 1X2

Match 2: Örebro SK- IFK Norrköping || 17:30

Derbydags! Två bra spelande konstgräslag. Dock det ena laget rätt mycket bättre än det andra och ligger rött mycket bättre på det om man kollar tabelläget. Norrköping är då det starkaste laget och för att hänga med Malmö FF i toppen är tre poäng nästan alltid ett måste. Örebro ligger i mittenskiftet av tabellen, slåss fortfarande om lilla silvret och bronset. Det vill säga tredje och fjärdeplaceringarna. Tuff match på pappret. Fast jag tror och tycker att Norrköping är för starka för att kunna tappa hela tre poäng här. Utgångstvåa!

Tabellplacering: ÖSK – 10 || NOR – 2
Allsvensk form (senaste fem matcherna): ÖSK – VVOFF || NOR – VOVVV
Speltips: Odds: 2 || Svenska Spel: ? – Bet 365: ? || Europatipset & Topptipset: X2 (Även ”över 2,5 mål” tror jag på: Svenska Spel: ? – Bet 365: ?

Match 3: AIK- Östersunds FK || 17:30

En viktig match! För båda lagen. Såväl viktig som tuff. Dessa lagen gör upp om tredjeplatsen och dem försöker så gott det går hänga med Norrköping och Malmö i toppen. AIK spelade i torsdags sin första kvalmatch till Europa League. Där spelade man 0-0 mot ? På bortaplan. Man är favoriter i det mötet så 0-0 var kanske inte så jättebra men bör ganska säkert kunna redan ut på hemmaplan på torsdag. Östersund lirade en träningsmatch nere i Stockholm mot Hammarby. Den gick man segrande ur med hela 3-0. Östersund ska också kvala för en Europa League plats. Fast laget går jämfört med AIK (och Norrköping) inte in i kvalomgång ett utan två. Där fick man det förmodligen tuffaste motståndet – det turkiska storlaget Galatasaray. Enormt stort! Mycket intressant att se vem som går vinnande ur den kampen. Finns nog inte så mycket som talar för ÖFK men så länge dem tror på det, går det! Nu, tillbaka till allsvenskan där ett jämnt möte väntas. Svårt att tippa en segrande kandidat för detta. Jag vill tro på Östersund då jag tycker dem spelar en bättre fotboll en vad AIK har visat upp på första delen av säsongen. Fast AIK är AIK och blir ändå på ett eller annat sätt favoriter i denna match! Svårt! Skrälltvåa?!

Tabellplacering: AIK – 5 || ÖFK – 4
Allsvensk form (senaste fem matcherna): AIK – VOFVV || ÖFK – VVVOF
Speltips: Odds: 2 || Svenska Spel: ? – Bet 365: ? || Europatipset & Topptipset: 1X2

Kommentera