Omgång 13 – Äntligen tillbaka!

Match 1: Djurgårdens IF- Kalmar FF || 19:00

Djurgården ligger i mitten av tabellen och måste börja producera mer än på våren. Trots att man ligger i mittskiktet av tabellen är man fortfarande endast fem poäng ifrån tredjeplatsen som är kvalplats till Europa League. AIK o ÖFK kryssade igår vilket resulterade i ”poängtapp”. Nu har man alltså en ypperlig chans att börja klättra. Mot ett svagt Kalmar som även de måste börja ta poäng. Man spelar faktiskt riktigt dåligt i stora delar av matcherna och alla poäng för dem är viktiga då man faktiskt ligger på en kvalplats nedåt sätt. Man gjorde klart med Nanne Bergstrand samt att han kopplade samman Henrik Rydström igen. Kan detta vara ett lyft för laget? Kommer det ge resultat? Inte idag iallafall .. för idag får man stryk!

Tabellplacering: DIF – 7 || KFF – 14
Allsvensk form (senaste fem matcherna): DIF – FVFOV || KFF – FVFFF
Speltips: Odds: 1 || Svenska Spel: 1.40 || Topptipset: 1

Match 2: BK Häcken – Hammarby IF || 19:00

Allsvenskan är jämn i stort sätt i alla delar av tabellen. Nu är det ett mittenmöte där en vinst gör att man är steget närmre toppen. Häcken har gjort en mindre bra säsong där man började bra med att vara obesegrat i en rad matcher. Sämre på sistone. Hammarby har fem raka utan förlust där man senast tog en derbyvinst mot Djurgården. Även ett kryss på MFF i bagaget. Hemmalaget förlorade mot Aalborg i en träningsmatch med 2-1 medan Hammarby fått stryk mot bottenlaget Sundsvall (3-1) och Östersund (3-0) i deras träningsmatcher. Häcken är ett bra spelande lag som jag tror går segrande ur denna kampen trots dagsformen.

Tabellplacering: BKH – 11 || HIF – 8
Allsvensk form (senaste fem matcherna): BKH – FFOVV || VOOOV
Speltips: Odds: 1 || Svenska Spel: 1.79 || Topptips: 1

One thought on “Omgång 13 – Äntligen tillbaka!

Kommentera