Omgång 14 – Ödestigna matcher!

Match 1: Hammarby IF- Örebro SK || 16:00

Båda lagen står på arton poäng vardera med endast fem poäng upp till tredjeplatsen. Alltså en viktig match beroende på vilket lag som först o främst skall vara med och faktas upp i ”toppen”. Hammarby är obesegrade på hemmaplan i årets allsvenska säsong. Har dock bara två vinster på de sex försöken hemma på Tele 2 Arena. Man har blandat o gett under säsongen. Vissa positiva dagar, o vissa negativa. Örebro har tre raka vinster i seriesammanhanget och det såg stundtals riktigt bra ut när man på hemmaplan besegrade IFK Norrköping. Man är ett konstgräslag, som såväl Bajen är så det ska nog bli en fartfylld match med massa utav chanser. Svårt att tippa in segrare ur denna match. Därför tror jag på krysset.

Tabellplacering: HIF – 9 (18p) || ÖSK – 10 (18p)
Allsvensk form (senaste fem matcherna): HIF – FVOOO || ÖSK – VVVOF
Speltips: Odds: Över 2.5 Mål || Svenska Spel: 1.69 || Stryktipset & Topptipset: 1X(2)

Match 2: IK Sirius- AFC Eskilstuna || 16:00

Sirius går som tåget, vände o vann mot Sundsvall förra lördagen vilket gör att dem ligger på en fortsatt tredjeplacering. Bara att köra på. Nu har man ett ypperligt läge att ta sin tredje raka vinst när man tar emot jumbogänget AFC Eskilstuna som kommer att åka ner i år. Så är det bara! Laget har inte en enda tre poängare, har skrapat ihopa fyra poäng och det lär inte räcka. Man hade en ledning nere i Malmö för en vecka sedan som man tappade till en 3-2 förlust. Dock visade man upp att man KAN göra bra matcher ifrån sig. Gör dem en lika bra match då som idag kan man ta poäng. Fast det tror inte jag på. Etta!

Tabellplacering: IKS – 3 (22p) || AFC – 16 (sist, 4p)
Allsvensk form (senaste fem matcherna): IKS – VVFOO || AFC – FFFOF
Speltips: Odds: 1 || Svenska Spel: 1.40 || Stryktipset & Topptipset: 1

Match 3: BK Häcken- Malmö FF ||

Malmö kommer på besök i Göteborg. Man är favoriter för att vinna årets upplaga av Allsvenskan och just nu ser man inga hinder. Spelmässigt har man inte varit så jävla bra i år men har gjort de där viktiga målen i slutskedet av matcherna, vänt underläge efter underläge och har helt enkelt tagit de där superviktiga vinsterna. BK Häcken har alltid varit ett spöke för dem. Ifjol slog man dem dock båda mötena i allsvenskan men tappade 2-0 ledning i Svenska Cupen finalen och förlorade på straffar. Häcken lever om Europaplatserna (två poäng upp till tredjeplatsen) och har inget att förlora. Bu möter man ju dessutom ett lag man brukar göra bra matcher mot. Vill kunna säga en två utan problem men den är darrig!

Tabellplacering: BKH – 7 (20p) || MFF – 1 (30p)
Allsvensk form (senaste fem matcherna): BKH – VFFOV || MFF – VVVFO
Speltips: Odds: Över 2.5 Mål || Svenska Spel: 1.89 || Stryktipset & Topptipset: (1)X2

Kommentera