Omgång 14 – Ödestigna matcher

  1. Match 1: IFK Norrköping- IF Elfsborg || 15:00

Sex poäng bakom Malmö FF med samma antal matcher. En uppförsbacke man ska försöka bekämpa om man ska kunna slåss om guldet. Därmed kommer alla matcher för Peking vara ytterst viktiga! Då Malmö endast förlorat en match o inte lär förlora allt för många till tror jag att det kan vara kört för Norrköping redan nu! Fast man måste ju ge det ett försök o därmed som ett lag, ge allt i alla de kommande matcher. Man har dessutom ett Europa League äventyr som för tillfälligt lever efter totalt 6-0 mot albanska Pristina i den första omgången. Man skall dessutom inte tro att andraplatsen är säkrad. Sirius ligger bakom med endast två poäng, därefter kommer Östersund o AIK närmast. Allt o spela för! I och med att årets tabell är så pass jämn så lever o andra sidan även Elfsborg för att försöka rå åt sig en Europa plats. Visserligen har man fem raka matcher i allsvenskan utan förlust men efter 1-1 senast mot Halmstad är det inget som förgyllare statistiken direkt. Etta!

Tabellplacering: NOR – 2 (27p) || IFE – 9 (19p)
Allsvensk form (senaste fem matcherna): NOR – FVOVV || IFE – OVOVV
Speltips: Odds: 1 || Svenska Spel: 1.71 || Europatipset & Topptipset: 1

Match 2: Kalmar FF- AIK || 17:30

Kalmar har det väldigt tungt! Man ligger fortfarande på en kvalplats nedåt. Man har skrapat ihop åtta poäng. Under sig har man närmast Halmstad BK på sju poäng. Därefter, absolut sist AFC Eskilstuna. Över sig har man som man först o främst jagar GIF Sundsvall som ligger på elva poäng. Kalmar mötte Djurgården i första matchen efter uppehållet där man fick stryk med 4-1. Man måste verkligen rycka upp sig om man skall kunna säkra kontraktet utan något kval. Fast kvalplatsen skall man inte kunna tappa. AIK o andra sidan fick som jag kunde lista ut ett poäng hemma mot Östersund förra söndagen (2-2). Detta är en match man bara ska vinna. Särskilt om man skall hänga kvar uppe i toppen. Här tar man en viktig trepoängare. Tvåa!

Tabellplacering: KFF – 14 (8p) || AIK – 5 (22p)
Allsvensk form (senaste fem matcherna): KFF – FFVFF || AIK – OVOFV
Speltips: Odds: 2 || Svenska Spel: 1.76 || Europatipset & Topptipset: 2

Match 3: Östersunds FK- Jönköping Södra || 17:30

Östersund krigar liksom Sirius på bra i toppstriden. Bara att fortsätta mata på om man ska rå åt sig en Europa plats till nästa års säsong. Fast just nu ser det ljust ut. Bara om nån vecka ??? Möter man självaste Galatasaray SK i den andra kvalomgången i Europa League. Mycket rolig för den lilla klubben uppe i norr att få försöka ta sig an en sådan stor klubb som den turkiska klubben faktiskt är! Blir tufft men samtidigt väldigt lärorikt. Jönköping fick stryk senast hemma mot IFK Göteborg med 2-0 o har det fortsatt tungt nere i botten efter att man även har sex raka matcher utan vinst. GIF Sundsvall, Kalmar FF och Halmstad BK jag dem om vem som får nytt kontrakt (utan kval), försöka kvala sig kvar eller åka ner direkt (tillsammans med AFC Eskilstuna). Här tar man inga poäng inte. Spik etta!

Tabellplacering: ÖFK – 4 (22p) || J-Sö – 13 (14p)
Allsvensk form (senaste fem matcherna): ÖFK – OVVVO || J-Sö – FFOFO
Speltips: Odds: 1 (även handicap -1 på hemmalaget kan spelas för oddset 2.47 på svenska spel) || Svenska Spel: 1.49 || Europatipset & Topptipset: 1

Kommentera