Simon Lindh: Tipsextra Vecka 30!

Denna veckan samlar vi ihop tipsen i ett stort bräde med tanke på att jag ska till Mallorca imorgon.

Senaste Topptipset i lördags satte 12krs raden och nu gör vi nya chanser denna veckan på 16krs rader både på Torsdag och Lördag.

Söndags Topptipsvinst:

 

Torsdag Topptipset: 

° England har imponerat än så länge i gruppspelet och behöver nu endast 1p för att bli gruppetta, just detta kan bli avgörandet i denna matchen. Spanien och Portugal slåss om andra platsen i gruppen och visst har Spanjorskorna störst chans att gå vidare här dock ska man ta med att även om Skottland har förlorat båda matcherna så har de inte varit ofarliga! Skrällmöjligheter här i både match 1 & 2!

° Av svensklagen i europaleague kvalet så har absolut Östersund störst möjligheter till avancemang och motståndet hos stockholmarna ska både vara starkare och bättre men kanske är det AIK:s tur att göra en Galatasaray-bragd? Krysset borde anses vara tillräckligt och bra mot Braga! Östersund borde få en enkel resa om inte ett underskattat spöke slår till, SPIK ETTA!

° Kul att även de danska lagen har kommit vidare i europa men även för dem blir det tufft speciellt för BröndbyHajduk Split var riktigt starka förra året och de ser inte sämre ut detta året, kan skrälla långt i år! Krasnodar är också en tuff nöt att knäcka för Lyngby men danskarna har gjort det bra så kan man hålla ner siffrorna i Ryssland så finns alla möjligheter i returen, men här blir det en etta!

Lördag Topptipset:

° Vi väljer för en gångs skull att gardera upp samtliga 3 allsvenska matcher. Elfsborg borde i grunden ta Sirius här men med tanke på bortalagets fina form samt Elfsborgs svaga insats senast i stockholm (1-2 mot Hammarby) så måste den garderas tidigt. Just Bayen vaknade senast och här borde man följa upp segern med en ny kan man tycka? Men just bortaspelet har inte varit någon favorit så väljer även här att tidigt gardera upp match 2. Match 3 är även den en allsvensk match och då är det Gif Sundsvall som tar emot serieledarna Malmö FF. Skön seger sist för skåningarna hemma mot Jönköping men fortsatt väldigt krampaktigt i spelet och inte helt de ”cleana” avsluten kan göra denna matchen tuff på förhand. På konstgräset här har det tidigare varit ett fruktat spöke, krysset ska med tidigt och är en bra radrensare!

° Tre topplag (BP, Dalkurd & Helsingborg) i superettan brukar sällan vara så säkra som de är denna helgen, formen hos dem är alla starka. Visst kan man kommentera formen hos skåningarna innan uppehållet men nu känns det som att vinden har vänt!

° Vänt har det inte gjort uppe i norrland, Gefle har det tufft och blev nollat även sist. Oremo som har varit viktig tidigare på anfallet är nu dessutom såld till Halmstad men alla poäng är viktiga och har dem tur så kan det blir en poäng mot ojämna och bortasvaga Gais så vi chansar på krysset här även om tvåan lockar.

Lördag Stryktipset:

° Vi har snackat om de översta 7 matcherna redan (via topptipset ovanför ^^) så vi hoppar in i bilen till sydligaste delarna i skåne rätare sagt till Trelleborg och Vångavallen vilket verkar vara till mesta del en säker plats hos hemmalaget. Båda lagen har fin form och Värnamos senaste seger (5-1 Syrianska) var riktigt imponerande så en snabb garderings-tvåa tycker jag absolut man ska ta med här.

° Starka ettor tycker jag framförallt Östersund och Aik har på raden trots tufft matchande i europa league tidigare i veckan och även Falkenberg känns på förhand säker med tanke på Varbergs usla bortaspel.

° I match 13 är det som vanligt ALLTID kryss – Holmgrenkryss! 

Söndag Formel 1:

Vi avslutar veckan med Formel 1 i Ungern där Lewis Hamilton vann sist över sin dåvarande stallkompis Nico Rosberg, alltså dubbelt mercedes tillsammans med en som vanligt alltid glad Daniel Ricciardo på en fin 3e plats. Inget Ferrari förra året men nu är man betydligt bättre med denna säsongen och med uteblivna toppresultat från Storbritannien samtidigt som Lewis Hamilton tog en säker seger så är det nu viktigt att man kommer tillbaka. Ungerns F1 är en destination där många finländare brukar komma och heja fram sina förare och just Kimi Raikonnen är den föraren som har lyckats ta flest pallplatser på denna banan någonsin (7gånger) men just Lewis Hamilton är den som har vunnit här flest gånger (5gånger). Ska det dock bli en Ferrari-fest här så är det upp till bevis hos Sebastian Vettel som endast blev 7a i Storbritannien och han är säkert revanschsugen nu och banan borde passa deras bil mer här än senast. 

Seger-oddset på 4,25Vettel var den som lockade mest och det var den vi tog men vill man vara med på andra naturliga tips till denna tävlingen så är det Topp 3-tipsen som man kan göra på svenskaspel, då borde både Kimi Raikonnen och Daniel Ricciardo ha vettiga chanser här till fina odds som 2,85 & 2,75.

 

Kommentera