Simon Lindh: Allt inför Semifinalerna i Champions League!

Tips och odds inför semifinalerna i Champions League

Kvartsfinalomgången i Champions League 2018 var den hetaste på många år. Roma slog sensationellt ut Barcelona, Real Madrid avgjorde i 97:e minuten hemma mot Juventus och Liverpool tog sig till semifinal för första gången sedan 2008.

Nästa vecka väntar den första omgången av semifinalerna – vi har tagit en närmare titt på förutsättningarna och spelbolagens odds på matcherna!

Semifinal 1: Liverpool – Roma

I den första semifinalen, som spelas på tisdag, tar Liverpool emot Roma hemma på Anfield. Liverpool har inte spelat semifinal i Champions League sedan säsongen 2007–2008. Då åkte man ut i rysarmatchen mot Chelsea efter förlängning.

Så, hur är Liverpools chanser att ta sig till final i Champions League i år?

Om vi tittar på hur spelet sett ut hitintills i turneringen så ser det onekligen ljust ut för London-laget. I gruppspelet dominerade man fullständigt och kammade hem 12 poäng av 16 möjliga. Därefter blev det storsegrar både i åttondelsfinalen där man slog Porto med sammanlagt 5 – 0, samt kvartsfinalen där Manchester City besegrades med 5 – 1 totalt. Faktum är att många spelbolag faktiskt håller Liverpool som nästfavorit att vinna Champions League, strax efter Real Madrid.

Vad gäller motståndaren Romas resa till semifinalen så har den varit något mer knackig, men med det inte sagt att laget inte imponerat. Italienarna vann gruppen framför både Chelsea och Atletico Madrid. I åttondelsfinalen tog man sig vidare mot Sjachtar Donetsk efter fler gjorda mål på bortaplan.

I kvartsfinalen hade många räknat ut Roma redan på förhand då man ställdes mot Barcelona. Och efter en 4 – 1-förlust i bortamötet på Camp Nou var det få som trodde att italienarna hade någon som helst möjlighet att ta sig vidare – förutom laget själva. Roma stod för en makalös insats i returmötet och vann matchen med 3 – 0.

Liverpool hålls som stora favoriter i första mötet med ett vinnarodds på runt 1.50. Men som sagt: som Barcelona fått känna av så är det ingen lek att ställas mot Roma i ett returmöte på Olympiastadion.

För dig som vill ha mer speltips på sport och Champions League – kika in Sportal.se, där du kan hitta både bettingtips och information om vart du kan streama fotboll online.

Semifinal 2: Real Madrid – Bayern München

I den andra semifinalen är det återigen dags för giganternas möte när mesta mästarna från Spanien och Tyskland gör upp om en plats i finalen.

Du som följde förra årets Champions League-slutspel vet att Bayern är rejält revanschsugna. Laget åkte nämligen ut mot just Real Madrid i kvartsfinalen i fjol efter att ha förlorat på förlängning i returmötet på Bernabéu-stadion.

Även om Real Madrid är favoriter att vinna Champions League så är faktiskt Bayern München favoriter i första semifinalmötet på Allianz Arena. Spelbolagen ger runt 2.15 insatsen för vinst till Bayern, och runt 3.50 för vinst till Real.

Vad gäller Bayerns form så totaldominerar laget som vanligt Bundesliga. I dagsläget ligger man hela 20 poäng före tvåan Schalke 04. I Champions League har man i princip gjort vad som förväntats – laget blev tvåa i gruppen efter Paris, krossade Besiktas i åttondelen och vann med uddamålet mot Sevilla i kvartsfinalen.

Även Real Madrid har levt upp till förväntningarna i årets Champions League-turnering. I La Liga har det dock inte gått lika bra. För tillfället ligger laget hela 15 poäng efter ettan Barcelona.

Som sagt, det här kommer att bli ett stenhårt möte där Real Madrid ändå får ses som en knapp favorit.

Bägge semifinalerna visas på TV6 och ViaPlay.

Kommentera