Champions League – Semifinal 1:2, Liverpool – Roma.

Semifinal 1:2, Liverpool – Roma.

Då var det dags för den mest ärorika cupen att snart avgöras!

Det är dags för semifinal mellan två ”skräll”lag, som var underdogs i sina respektive kvartsfinaler. Men tog sig vidare med fina insatser.

Liverpool står som dagens värdar så varför inte sammanfatta deras märkbara kvartsfinals resa.

Liverpool var väl ganska uträknade när dom lottades mot fantastiska Manchester City i kvartsfinalen. City som briljerat i Premier League hela säsongen skulle möta ett Liverpool som varit upp och ner men besitter en anfallstrio utan dess like.

Första matchen spelades på Anfield, Liverpool var tvungna att göra säsongens bästa match för att det skulle gå vägen och som dom gjorde det.. Resultatet? Jo dom vann med 3-0 och en rejäl uppförsbacke för City inför returen.

Returmatchen spelades då på Etihad Stadium och så som många gånger förr är inte 3-0 helt omöjligt att hämta upp. City började starkt med 1-0 efter bara några minuter.. men närmare än så kom dom aldrig. Liverpool vände och vann den matchen också med 1-2 (totalt 5-1) och genomförde nog sin mest taktiska match någonsin.

Med dessa insatser mot Manchester City så har Liverpool gått och blivit stor favoriter mot Roma i semifinalen, med backjätten Van dijk som styr och ställer och ett väl fungerande mittfält med Wijnaldum och Emre Can samt den dödligaste trion just nu på topp med förra Roma spelaren Salah, Firmino och Sadio Mané, så förstår jag varför!

 

Tipset som jag ger er idag är att Liverpool kommer ösa på och vinna den här matchen och med tanke på dom tråkiga oddsen så har jag valt,

Handikapp -2 till Liverpool men med ett X som ger 4.40 på Svenska spel.

Kommentera