VM-uppladdning, Grupp B.

VM-uppladdning,

Grupp B.

Då var det dags för grupp B som då innehåller Portugal, Iran, Spanien och Marocko.

Portugal.

Om vi ska starta hårt så drar vi dom regerande Europamästarna Portugal, som säkert vill bli det fjärde laget i historien att ta EM och VM i följd (Senast var Spanien EM 08, VM 10 och EM 12). Portugal befinner sig i talande stund på 4e plats i Fifas världsranking, mycket tack vare EM-guldet. Dom placerade sig på första platsen i kvalet till VM (samma poäng som Schweiz men bättre målskillnad) och förlorade bara en match av tio (mot just Schweiz). Räknar med att detta Portugal tar sig en bit i turneringen, så det är solklar kvalificering från gruppen.

Iran.

Luriga Iran.. Dom ligger på en 36e plats i världsrankingen och tog sig obesegrade genom kvalet (6W 4D), men hade väl egentligen inget super motstånd i heller. Sverige bekanta Saman Ghoddos spelar i Iran, alltid trevligt med lite Sverige bekantskap. Men mer än så blir det inte för Iran, bekanta sig med VM i tre matcher sen blir det hemresa.

Spanien.

Stora stora Spanien, vart har vi er? Jo, ligger på en lagom bra 8e plats i världsrankingen och besitter en hel drös med bra spelare och talanger som bland annat Sergio Ramos, David Silva, Jordi Alba och Marco Asensio. Tog sig smärtfritt igenom kvalet med 9 vinster och 1 oavgjord på 10 matcher, imponerande. Men i senaste mästerskapet (som var EM 2016) åkte man ut mot Italien, som ej deltar i detta mästerskapet, i åttondelsfinalen med 2-0 och ansågs vara en stor besvikelse då. I detta mästerskapet då? Dom tar sig i alla fall ur gruppen 😉

Marocko.

Lilla Marocko hur hamnade ni i VM? JO, Genom att gå obesegrade genom kvalet i Afrika (höll nollan i samtliga matcher!!). Lägst rankade laget i gruppen på en 42a plats, men har en del bra spelare (Nordin Amrabat, Mehdi Benatia och Sofiane Boufal). Kommer med nästan största sannolikhet ha kortare vistelse i VM än vad Iran kommer ha (även om det inte går) och detta är gruppens självklara slagpåse.. Tyvärr.

Kommentera