Vm-uppladdning, Grupp C.

VM-uppladdning,

Grupp C.

Då har vi kommit till tredje dagen av uppladdning inför VM och på kvällens schema står grupp C som innehåller lagen Australien, Danmark, Peru och Frankrike.

Peru.

Peru som är det Sydamerikanska laget i gruppen, ligger på en super imponerande 11e!! plats i fifas världsranking. Peru hamnade på 5e plats i det Sydamerikanska kvalet och fick därmed spela play-off match mot Nya Zeeland, där dom vann med 2-0. Har lite tumult i truppen med kaptenen Paolo Guerrero, som blivit avstängd för kokain och får inte spela enligt Fifa. Men överklagan är inlämnad och tiden får utgöra om han deltar eller inte. Peru kommer vara en svår nöt att knäcka och kommer bjuda upp till dans (2a).

Australien.

Australien som då representerar Asien i denna gruppen ligger på en blygsam 40e plats i världsrankingen. Kom 3a i sin kval grupp, bakom Japan och Saudiarabien. Den 3e platsen tog dom till först play-off mot Syrien och sedan Honduras, där dom vann och tog sig till VM. Med andra ord har det varit en krånglig väg till VM för Australiensarna, väl där lär dom inte ha så mycket att säga emot dom andra lagen i gruppen.. Slagpåsen!

Danmark.

Grannlandet Danmark har hamnat i en tuff grupp men chanserna finns där. Man tog sig till VM genom hamna 2a i sin grupp, som i mina ögon var relativt enkel, och fick spela play-off mot Irland där dom gick och vann med 5-1 totalt över två matcher. Dom ligger på en märklig 12e plats i världsrankingen (alltså 11 platser före Sverige). I truppen har dom ju fin fina Christan Eriksen som haft en bra säsong i både landslag och klubblag, har även anfallarna Viktor Fischer och  Yussuf Poulsen. Kan nog gå bra för lilla Danmark i VM 😉

Frankrike.

Mäktiga Frankrike var i samma kval-grupp som Sverige där dom kom 1a men med lite mothugg från just Sverige. Ligger på en 7e plats i världsrankingen men med den truppen dom besitter så hade lägre varit uselt. Med spelare som Paul Pogba, Antoine Griezmann, Olivier Giroud, Laurent Koscielny och Hugo Lloris så ska man ta sig långt i VM. Förlorade bara en match i kvalet och har haft en bra ”försäsong” till mästerskapet. SPIK 1a i gruppen.

Kommentera