VM-uppladdning, Grupp D.

VM-uppladdning

Grupp D.

Sista gruppen ut i att gås igenom i textformat. Innehåller lagen Argentina, Nigeria, Island och Kroatien. En av de ”jämnare” grupperna på förhand, får se vart rösterna landar.

Argentina.

Argentina som haft tuffa år i mästerskaps fotboll känner sig redo att ta sig an ett VM som dom inte vill glömma. Befinner sig på en 5e plats i världsrankingen och besitter en offensiv som heter duga.. Med Lionel Messi, Sergio Aguero, Angel Di Maria, Paulo Dybala och Gonzalo Higuain bara för att nämna några. Tog sig till VM genom en 3e plats i Sydamerikanska VM-kvalet och var väl ganska nöjda med det. Tar sig definitivt ur gruppen ”enkelt”.

Kroatien.

Vet man var Kroatien befinner sig just nu? Inte riktigt, tog sig till VM genom hamna 2a i sin grupp (bakom Island!) och fick därmed spela play-off till VM. I play-off matcherna möte man Grekland, som inte gjorde speciellt mycket motstånd, Kroatien tog första matchen med 4-1 sen åkte man ner till Grekland där man lufta truppen och gick vidare till VM. Dom befinner sig på en hygglig 18e plats i världsrankingen och ska inte skämmas över den. Tar dom sig vidare från gruppen? Njaeee inte om man ska gå på statistik från kvalet med Island i spetsen 😉 

Nigeria.

Ska vara ärlig och säga att jag vet inte så mycket om Nigeria som fotbollsnation. Dock kan jag dela med mig av att dom gick obesegrade genom VM-kvalet mot bland annat Algeriet och Kamerun. I laget har man bland annat Alex Iwobi (Arsenal), Victor Moses (Chelsea) och Kelechi Iheanacho (Leicester City). Har en 47e plats i Världsrankingen, inte super bra, och kommer nog ha det kul i VM. Trots några namnkunniga spelare blir inte VM festen långvarig här, tyvärr.

Island.

Vi har kommit till det sista laget i gruppen, Island. Dom ska spela sitt första VM NÅGONSIN!! är ett av de minsta nationerna att spela i VM detta året och ett av dom lagen jag ser fram emot mest att se (förutom Sverige så). Sjukt imponerande att vinna sin kval-grupp mot bland annat Kroatien, Ukraina och Turkiet. Ligger på en mäktig 22a plats i VÄRLDEN (före Sverige) och vad har dom för spelare.. Allsvenska spelare till stor del, några som fått platser i lite högre ligor efter deras succé i EM 2016 , men trots detta så kommer dom komma hungrigare än någonsin förr och deras vulkan kommer att göra utbrott mot alla lagen i denna gruppen.

Kommentera