Så här slutar Premier League säsongen 18/19

Imorgon kickar vi igång säsongen men hur tror vi den kommer sluta?

Ingen tvekan på att Liverpool med de nya värvningarna i Keita, Fabinho, Shaqiri och Allison menar allvar med att de tror och vill vinna guldet i år. I fjol såg det starkt ut men de tappade lite ork i längden när man gick långt i champions League nu har man en bredare trupp och nyckelspelarna har skrivit på nya långtidskontrakt så truppen mår gott vilket är viktigt!

Det är ALLTID svårt att försvara ett guld och på det sättet som Man City gjorde det i fjol var mer än imponerande, truppen har inte blivit sämre utan man har främst förstärkt offensiven ytterligare mer Marhez som en stark förstärkning, det blir krig i toppen mellan främst dem och Pool.

Topp 4a platserna blir som vanligt svåra att peka ut vilka som tar dem och det blir som oftast väldigt jämnt. Man United slutade 2a sist utan att glänsa och nu har Mourinhos manar blivit ett år rikare ihopa vilket bör vara positivt, frågan är OM Pogba sticker till Barca och vem ersätter man honom med? Tungt avbräck vilket som vilket kan påverka United väldigt mycket! Tottenham har verkligen inte gjort någonting på transfermarknaden vilket kan betyda 2 saker…: Man är nöjd med laget som det är och tror på det man har för att klara av en topp 4 placering men mer än så kan det inte bli med den truppen eller så känner man sina ekonomiska begränsningar nu när den nya arenan är spelklar? Vilket som så gjorde Spurs det bra ifjol IGEN när de i princip spelade 38 bortamatcher och även detta året får man samma sits för det är nu man ska spela in sin nya arena. Laget hade i mina ögon behövt någon mer breddspelare och gärna en ny nyckelspelare i det centrala mittfältet för Dembele Wanyama och Dier är alla tre tunga och skadebenägna! Arsenal är ett helt nytt lag i år och med en ny tränare så ska man spela in en ny spelide och frågan är hur snabbt den kommer ut, vill det sig väl så är detta laget mycket intressant men på sikt ska laget vara nöjda med att placera sig topp 4 och utmana om några år! Chelsea i mina ögon de laget som jag tycker har agerat sämst på transfermarknaden efter fjolårets dåliga resultat. Laget har i stort sätt inte gjort något nytt utan man har bytat tränare och bytat målvakt (till det sämre?) och man har värvat in Jorginho från Napoli vilket mer är en bredd i laget än en fulländad nyckelspelare. Man riskerar även denna deadlinedag bli av med stjärnan Hazard och eventuellt Willian så lite beroende på vad som händer där och ifall de värvar in någon ny anfallare i laget till säsongen så tror jag det blir tuffast för dem att utmana om de bästa placeringarna.

Årets byebye: 

Både jag och Lucas kan konstatera att främst Cardiff får det tufft i år, man har inte agerat särskilt mycket på transfermarknaden utan man har mestadels förnyat spelares kontrakt inför kommande nykomlingsår. I mina ögon har man alldeles för tunn trupp för att klara sig. Watford hade en EXTREMT tuff avslutande halva på säsongen förra året och var faktiskt allra sämst av samtliga lag från december in i mål. Laget har dessutom blivit av med legenden Troy Deeney och en av årets allra största ”talanger” Richardlison som stack till konkurrenten Everton. Blir ett tungt år för detta laget och för nyförvärvet Ward-Prowse.

Årets ”Burnley”: 

 

 

 

 

Både jag och Lucas tror på Roy Hodgson Och Crystal Palace. Laget avslutade extremt starkt sista halvan av säsongen och man har spelat bra på försäsongen och laget ser intakt ut, största frågan på deadlineday är ifall man får behålla Zaha får man det kan detta bli en ”Burnley”

Så här summerar vi årets Säsongen:

Premier League sluttabell

Simon Tippar   /   Lucas Tippar

1. Liverpool             Arsenal

2. Man City             Man City

3. Man United            Tottenham

4. Arsenal                  Liverpool


  5. Tottenham             Man United

6. Chelsea                 Chelsea

   7. West Ham               Crystal Palace

8. Crystal Palace        West Ham

9. Newcastle               Leicester

    10. Everton                  Southampton

11. Fulham                    Burnley

12. Leicester                    Everton

  13. Burnley                  Newcastle

14. Wolves                    Fulham

      15. Huddersfield            Bournemouth

16. Southampton          Wolves

     17. Brighton                     Brighton


       18. Watford                    Huddersfield

19. Bournemouth                 Watford

20. Cardiff                          Cardiff

PS: Vill man gå med i spelet Fantasy Premier League så är vi just nu över 30st i ligan och vi vill gärna att just du går med->

Namn: Trespekt

Kod: 251292-52050

Länk: https://fantasy.premierleague.com/a/leagues/standings/52050/classic

Kommentera