Förutsättningarna inför åttondelsfinalerna i Champions League

Gruppspelet i Champions League är färdigt och den 17 december lottades åttondelsfinalerna. Det ser ut att bli ett par riktigt heta matcher med bland annat Atletico Madrid mot Juventus och Liverpool vs. Bayern München.

Vi tar här en titt på resultatet av lottningen och gör en kort analys av respektive lags förutsättningar inför matcherna som börjar spelas den 12 februari.

Den som är sugen på att spela på utgången av de olika matcherna får ge sig till tåls ett tag till, då det i skrivande stund inte finns några odds för åttondelsfinalerna att tillgå.

Lagen som möter varandra i den första slutspelsomgången är:

 • Schalke 04 – Manchester City
  Det här är ett möte där de engelska mästarna är klara favoriter när det gäller att ta sig vidare till kvartsfinalen. Trots att Schalke är starka på hemmaplan så är detta en match där Manchester City bör gå vinnande ur. Klar fördel City alltså.
 • Atlético Madrid – Juventus
  En högintressant match där viktskålen har en liten övervikt till italienarnas fördel. Övertaget är dock långt ifrån så stort att det inte är omöjligt att göra något annat än att sia om utgången. Atlético Madrid har nackdelen att de inleder med hemmamatch. Lagen kommer utan tvekan att få jobba för att ta sig vidare till kvarten.
 • Manchester United – PSG
  Victor Nilsson Lindelöf och hans Manchester United drog definitivt ingen vinstlott när de fick PSG som motståndare. Fransmännen med spelare som Neymar, Mbappe och Cavani kan inte annat än att ses som storfavoriter i mötet. Ska Manchester United ha en chans måste de vara på tårna från första spelminut.
 • Tottenham – Borussia Dortmund
  Ytterligare ett mycket intressant möte där det är svårt att uttala någon favorit. Tottenham greppade det sista halmstrået när de kom tvåa i sin grupp bakom Barcelona. Dortmund vann däremot sin grupp före Atletico Madrid vilket får ses som ett scenario som ger tyskarna en liten fördel.
 • Lyon – Barcelona
  Messis Barcelona fick på pappret en bra lottning och bör inte ha några större svårigheter med att ta sig vidare. Lyon har helt enkel lite för lite att sätta emot.
 • Roma – Porto
  Robin Olsens Roma drog, i alla fall på pappret, vinstlotten bland gruppettorna. Porto är inget dåligt lag och ska absolut inte underskattas, men Roma får ändå ses som favorittippade i sammanhanget.
 • Ajax – Real Madrid
  Ett av de lägst rankade lagen ställs mot de regerande mästarna Real Madrid. Spanjorerna kan ha dragit en drömlott, men frågan är om det kommer bli en så enkel resa till kvartsfinalen som många verkar tro.
 • Liverpool – Bayern München
  Det här kan vara den match som är den mest intressanta på pappret. Liverpool har visat en klart bättre form än Bayern München under gruppspelet vilket gör att engelsmännen får ses som favoriter i det här mötet. Men, man ska absolut inte underskatta Bayerns långa erfarenhet av slutspel i Champions League. Det här kommer definitivt att bli ett riktigt spännande möte!

Kommentera